Navas volt a hős, Santos és Karagunisz is búcsúzik

Recife |

<p>Mindkét kapitány elismerően nyilatkozott Keylor Navasról, a Costa Rica-i válogatott kapusáról, aki oroszlánrészt vállalt abban, hogy csapata 11-esekkel 5-3-ra legyőzte a görögöket a brazíliai labdarúgó-világbajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében, ezzel története során először bejutott a legjobb nyolc közé.</p>

"Egyszerűen briliáns volt" - jelentette ki Jorge Luis Pinto, a közép-amerikaiak szakvezetője. "Ő a világ egyik legjobbja, és mai teljesítménye révén még tovább fejlődhet. Rendkívüli kapus, amit ma mindenki észrevehetett." Véleményéhez csatlakozott a görögöket utoljára irányító Fernando Santos is.

"Ha nem ő állt volna a vonalon, máshogy végződött volna a meccs." - mondta. A portugál kapitány közölte, lejárt a szerződése, és néhány óra múlva már haza is repül. Később kitért arra is, hogy nem érti, az ausztrál Benjamin Williams miért küldte fel a lelátóra a büntetőpárbaj előtt: "A hosszabbítás után a Costa Rica-iaknál mindenki bement a pályára, de amikor én is ugyanígy tettem, a bíró közölte, hogy nem tehetem ezt. Kérdeztem, hogy azért, mert portugál vagyok? Erre elküldött."

A meccsen a közép-amerikaiak az 52. percben Bryan Ruiz góljával szereztek vezetést, nem sokkal később azonban Oscar Duarte kiállítása miatt emberhátrányba kerültek. Jorge Luis Pinto erről utólag csak annyit mondott: ha emberhátrányban kihúzták a 120. percig, akkor utána már nem bukhattak el a 11-eseknél.

Az először nyolcaddöntős görögök aztán a 91. percben Szokratisz Papasztatopulosz góljával egyenlítettek, és mivel a hosszabbításban nem változott az eredmény, jöhettek a büntetők. A 11-esek során egyetlen játékos hibázott, mégpedig Teofanisz Gekasz, így Costa Rica jutott tovább. Jorgosz Karagunisz csapatkapitány szerint ezzel együtt emelt fővel távozhatnak a vb-ről:

"Az életben ritkán adódik ilyen fordulat, de nem vallottunk szégyent. Jó úton járunk, és a fiatalok folytatják azt, amit elkezdtünk" - mondta a 37 éves játékos, aki 139 szereplésével nemzeti csúcstartóként köszönt el a válogatottól. Costa Rica a negyeddöntőben a négy évvel ezelőtt döntős holland csapattal találkozik szombaton.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?