Az európaiak meglepnék Dél-Amerikát

Neymar.papucs

Pénteken 16 órától a Horvátország–Brazília mérkőzéssel megkezdődnek a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntői. Este 20 órától pedig a másik dél-amerikai gigász, Argentína a hollandok ellen próbál a legjobb négy közé jutni.

A délutáni negyeddöntő toronymagas esélyesei a Dél-Koreát nagyon magabiztosan legyőző brazilok, de a horvát válogatott legutóbbi tíz meccsén nem szenvedett vereséget és Modricék szeretnék tovább nyújtani a sorozatukat.

„A nyolcaddöntőben nyújtottuk eddig a legjobb teljesítményt a tornán, de pénteken erre még rá kell tennünk egy lapáttal” – nyilatkozta Neymar, aki már csak egy góllal van a brazil válogatott góllövőlistáján a legendás Pelé mögött, utóbbi 77-szer volt eredményes a Selecao mezében.

A PSG támadója az első csoportmeccsen elszenvedett sérülése után a koreai válogatott ellen visszatért a kezdőcsapatba, csakúgy, mint Danilo. Hiányzott azonban a másik szélső védő, Alex Sandro, akinek visszatérésében reménykedik a szakmai stáb.

„Nézzünk szembe a ténnyel, ők az esélyesek. Nemcsak amiatt mondom ezt, amit eddig láttam tőlük, hanem mert a játékosaik minősége, technikai tudása és értéke a mutatott futballjukhoz hasonlóan félelmetes – nyilatkozta Zlatko Dalic, Horvátország szövetségi kapitánya, aki szerint az lehet az esélyük, ha önbizalommal telve és önfeledten próbálnak meg játszani. – Egyszerűen ki kell élveznünk az alkalmat, hogy a brazilok ellen játszhatunk.”

A horvát válogatott mellett szinte csak a veretlenségi sorozatuk szól, a leginkább pedig amiatt aggódhatnak, hogy mennyit vett ki Luka Modricból és rutinos társaiból a 120 perces nyolcaddöntő a japánok ellen.

A másik dél-amerikai esélyesnek a papírforma szerint jóval nehezebb dolga lesz Hollandia ellen. Az argentin válogatott meccsről meccsre jobban teljesít, de Hollandia is a nyolcaddöntőben nyújtotta eddigi legjobb teljesítményét. Depay és társai ugyan játékban még nem hozták a nagy elődök szintjét, de a kapu előtti hatékonyságuk már-már tökéletes volt az Egyesült Államok ellen. A játékosok nem is titkolják, hogy az eredmény számukra a legfontosabb. „Természetesen szeretnénk a hagyományos holland stílusban játszani. De mindent egybevetve leginkább győzni szeretnénk. Ez a legfontosabb” – mondta Davy Klaasen, az Ajax középpályása.

Az argentinoknál természetesen a legnagyobb figyelem Lionel Messire szegeződik, de Louis van Gaal jól tudja, mi az ellenfél legjobbjának gyengesége. „Messi a legveszélyesebb kreatív játékos, helyzeteket tud kialakítani és önmaga is tud gólokat szerezni. Ha viszont Argentína elveszti a labdát, akkor kevésbé vesz részt a védekezésben, ami esélyt jelent számunkra” – mondta a hollandok szövetségi kapitánya.

Kulcs lehet tehát az argentinok taktikája és hogy a hétszeres aranylabdás képes-e még egy tornán úgy védekez- ni, mint tavaly a Copa Américán, ahol a döntőben mondhatni feláldozta támadójátékát a siker érdekében.

„A hollandoknak nincs olyan csodálatos csapatuk, mint a korábbi időszakokban, de pontosan tudják, mit akarnak, mit szeretnének játszani. Két nagy ellenfél néz majd szembe egy remek mérkőzésen, amely után az egyikük kiesik. Remélem, hogy mi megyünk tovább. Van Gaal egy igazi legenda, megtiszteltetés lesz ellene meccselnem” – dicsérte a hollandok mesterét az argentin szövetségi kapitány, Lionel Scaloni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?