Nagysurányi sirámok

Pozsony/Nagysurány. Botrányos jelenetek tarkították a nyugat-szlovákiai IV. liga keleti csoportjának gólokban bővelkedő nagysurányi (Šurany) összecsapását. Az Érsekújvári járást képviselő csapatok rangadóját a vendég tótmegyeriek (Palárikovo) nyerték 5:4-re, a találkozónak azonban még utózöngéi is voltak.

Pozsony/Nagysurány. Botrányos jelenetek tarkították a nyugat-szlovákiai IV. liga keleti csoportjának gólokban bővelkedő nagysurányi (Šurany) összecsapását. Az Érsekújvári járást képviselő csapatok rangadóját a vendég tótmegyeriek (Palárikovo) nyerték 5:4-re, a találkozónak azonban még utózöngéi is voltak. A párharc alatt, s annak lefújását követő rendbontással a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség fegyelmi bizottsága foglalkozott a minap. A testület döntésében elmarasztalta a hazaiakat, akik nagy árat fizettek a fegyelmezetlenségekért. Konkrétan az ŠK Šurany sportklubot 12 ezer koronás pénzbírsággal, hat pont elvonásával, két mérkőzésre szóló pályaeltiltással sújtotta. A további szankciók közül említést érdemel a főrendező (Vladimír Zeleňák) bajnoki idény végéig, illetve a vezetőedző (Zdeno Kováč) öt mérkőzésre szóló eltiltása.

A megbírságolt ŠK Šurany tisztségviselői állásfoglalásukról nyílt levélben tájékoztatták a közvéleményt. „Azt, hogy az ominózus meccsen éppen a szurkolóink akartak igazságot szolgáltatni, néhány figyelmet érdemlő tény váltotta ki. Mindenki tudta, hogy a találkozó játékvezetője, Sklenár úr, az egyik tótmegyeri futballvezető alkalmazottja, helybeli kocsmáros, aki a sípot fújta. Állítólag az utólag delegált partjelzőt rokoni szálak fűzik a vendégcsapat futballistájához. Mindenki láthatta: a sípmester és a segítője részrehajló ítéleteivel a tótmegyerieket segítette.” – olvasható a nagysurányiak háttér információkban bővelkedő levelében. Időközben már kijelölték az ipolyságiak elleni „hazai” mérkőzésük helyszínét. Szeptember 26-ra Ógyallára invitálják Urblíkékat. Arra számítanak, hogy az időközben IV. ligába került sörgyáriak szurkolói visszavágnak a tavaszi, ipolysági fogadtatásért. Akkor valójában ki beszél itt sportszerűségről... (md, iá)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?