Nagyot zakóztak a komáromiak

A szezon legnagyobb veresé-gét szenvedte el szerda este a komáromi férfi-kosárlabda-csapat, amely hazai pályán 86:57-re kapott ki a lévaiaktól az Eurovia SBL playoff-elő-döntőjének 4.

A szezon legnagyobb veresé-gét szenvedte el szerda este a komáromi férfi-kosárlabda-csapat, amely hazai pályán 86:57-re kapott ki a lévaiaktól az Eurovia SBL playoff-elő-döntőjének 4. mérkőzésén.

Mindez azt jelenti, hogy a Patrióták 3:1-re vezetnek az egyik fél négy győzelméig tartó sorozatban, s szombaton vendéglátóként már a döntőbe jutást is kivívhatják. A papírforma ezt jósolja, a lévaiak a szezonban csak kétszer szenvedtek vereséget hazai pályán (a privigyeiektől és az Intertől), a többi 20 meccset megnyerték.

Igaz, múlt szombaton már-már húzhatták a harmadik strigulát a sorba: az utolsó negyednek a komáromiak 15 pontos előnnyel vágtak neki, ennek ellenére sem tudták behúzni a meccset.

Teo Hojc, a Patrióták vezetőedzője épp abban látta mostani sima győzelmük egyik összetevőjét, hogy a nagy szerencsével megnyert szombati találkozó hatalmasat dobott csapatán. „Akkor a komáromiak voltak jobbak, mégsem nyertek, most viszont mi nyújtottunk jobb teljesítményt. Újítottunk védekezésben, ami kockázatos volt, de bejött” – nyilatkozta Hojc.

Az első negyedben ezzel még úgy-ahogy megbirkóztak a komáromiak (14:17), bár már ekkor is előfordult néhányszor, hogy lassabb reakcióik, egyfajta „álmosságuk” miatt könnyű kosarakat ajándékoztak ellenfelüknek. A folytatás azonban hazai szemszögből sokkal tragikusabbnak bizonyult. Számtalan hiba, ötlettelen támadások és gyűrűből kiperdülő labdák jellemezték az MBK Rieker Com-therm játékát, aminek egyenes következménye volt a frusztráltság. Milos Sporar, a komáromiak vezetőedzője 14:32-nél már másodjára kért időt, s védencei ugyan a negyed ötödik (!) percében végre megszerezték első pontjaikat a játékrészben, a félidőre pont a duplájával vezettek a lévaiak (22:44).

Sporar a szokásosnál gyakoribb cserékkel vagy épp Ladislav Stojanov felküldésével próbált valamit változtatni a meccsen, de amikor ismét több mint a kétszeresére nőtt a vendégek előnye (24:52), gyakorlatilag minden eldőlt. Az érthetően elkedvetlenedett komáromiak nem tudtak mit kezdeni a parádézó ellenféllel, amelyben szinte a teljes keret átlagon felül teljesített. A különbség egyre nőtt (33:65), s a negyedik negyedben már a komáromi lelátói dobszekció is néma maradt.

„Mint edzőnek viselnem kell a felelősséget a meccsen történtekért. Ahogy láthattuk, a fiúk mentálisan nem álltak készen a feladatra, ez pedig az edzői munka része. A másik dolog, amit el akarok mondani, hogy gratulálok az ellenfélnek” – nyilatkozta az Új Szónak önkritikusan Sporar a 86:57-es vereség után.

„Hát, sajnos, ez van” – jegyezte meg a szpíker is egy alkalommal magyarul a hajrában. Komáromi részről nincs is más lehetőség, mint gyorsan elfelejteni a történteket. „Hiszek benne, hogy képesek leszünk újra fölépíteni magunkat fejben, és szombaton Léván úgy fogunk játszani, hogy a sorozat még visszatér Komáromba” – jegyezte meg Sporar.

Lévai kollégája, Teo Hojc pedig igyekezett hűteni a kedélyeket, óva intve a hatalmas ünneplést csapó drukkereiket, hogy már a döntőben lássák kedvenceiket: „Örülünk, hogy 3:1-re vezetünk, de nem szabad elfelejteni, hogy még kell egy siker a továbbjutáshoz. Nem fogom engedni, hogy a játékosaim elkényelmesedjenek.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?