Nagyon tartalékos csapatok...

Tulajdonképpen nem akadtak csodák a kupatorna második szakaszának utolsó csoportmérkőzésein. Ahogy az várható volt, a már továbbjutott csapatok (Real, Deportivo) nem nagyon vették komolyan az összecsapásokat, így a Leverkusen és a Panathinaikosz nyerte a versenyfutást a negyeddöntő két helyéért.

ĺgy örültek a leverkuseni futballisták a negyeddöntőbe jutásnakTASR/AP-felvétel Hogy mi történt szerdán éjjel? Egyszerűen csak annyi, hogy például a mindenki számára életveszélyes Deportivo La Coruna tíz helyen változtatott azon az együttesen, amely egy héttel korábban 2:0-ra verte Londonban az Arsenalt. Nem csoda hát, hogy a Leverkusen horvát légiósa, a csatár Brdarics több gondot okozott a spanyolok védelmének, mint a hazaiak teljes csapata a Leverkusennek. Amikor a második játékrész elején a németek előnye kétgólosra nőtt, Irureta mester szép sorban Sergiót, Valerónt és Diego Tristant is pályára küldte. Talán abban bízva, hogy megismétlődik a tavalyi év, amikor a Depor 0:3-ról 4:3-ra fordított a Paris SG elleni mecscsen. Mielőtt azonban túlságosan reménykedni kezdtek volna, ellenfelük újból gőlt lőtt. A Depor csak második lett csoportjában, és nagy esélye van rá, hogy a negyedddöntőben spanyol ellenfelet kap, lévén a Barca és a Real is csoportgyőztes. A szakemberek nem tartják kizártnak, hogy a La Coruna éppen ezt akarta elérni, hiszen e két együttest ebben a szezonban már többször legyőzte. A trénerek mondták, Javier Irureta (Depor): „Kiábrándítóan játszottunk...“ Klaus Töppmöller (Leverkusen): „Fantasztikusan játszottunk...“ Hát erről ennyit.

Nyugodtan elmondhatjuk, a Real a B-csapatát szerepeltette Athénban, két ifista a védelemben, egy a csatársorban..., a sztárok közül mindössze Morientes játszott, s csapatkapitányhoz méltóan gólt is lőtt. A másikat, 30 méterről a 19 éves Portillo rúgta, aki az idén a királyi gárda C együttesében kezdett. A 2:2 jó eredmény a madridi tartalékcsapatnak, és nagyon jó a Panathinaikosznak, a görögök továbbgörögtek az elit nyolcak közé. Trénerük, Sergio Markarian a következőket mondta: „Hatalmas siker ez a görög futball számára. Nagyon jó felfogásban játszottunk, fizikaialag és lelkileg is a csúcson voltunk, kétszer vezettünk.“ Vicente del Bosque, a Real mestere a fiatalokat és a fakóból előhúzottakat dicsérte. Érthető. A világsztárok Madridban maradtak.

Rémesen futballoztak Torinóban az „ágyúsok“, játékosai tudták, hiába nyernek, minden a Leverkusen eredményétől függ. Henry talán éppen ezért „nem akarta belőni“ a tizenegyest, egy héttel korábban a Depor ellen is büntetőt hibázott. Amikor a londoniak értesültek a Leverkusen vezetéséről, újabb góljairól, még bágyadtabban kezdtek játszani, így az Öreg Hölgy tartalékosai (a paraguayi Guzman például eddig egyetlen meccsen sem szerepelt az elsőcsapatban) szinte a semmiből lőtt góllal győztek. Arsene Wenger, az Arsenal francia edzője: „Azt hiszem, az előző fordulóban, a Depor elleni hazai találkozón buktuk el a továbbjutást. Ha akkor győzünk vagy pontot szerzünk, miden másképp alakul, a játékosok is másképp viszonyulnak a meccshez.“

Győzelemmel búcsúzott a BL-től a Sparta. Az első félidőben ugyan a portóiak futballoztak jobban (még bíztak abban, hogy a Real legyőzi a görögöket), de aztán a fáradhatatlan Sionko (állítólag komoly külföldi kérői vannak a kitűnően cselező, mozgékony, gyors középpályásnak) felrázta társait, s a csapat megszerezte tavaszi első és kupatörténetének 150. győzelmét.

u Ma sorsolják a negyeddöntő (Real, Manchester Utd., Bayern, La Coruna, Liverpool, Barcelona, Leverkusen, Panathinaikosz) párosítását. A csoportgyőzteseket kiemelik, a 2. szakaszban egy csoportban szerepeltek nem találkozhatnak. Egyenes kiesési rendszerben rendezik a párharcokat. (T.V.)

C-CSOPORT: Sparta Praha–FC Porto 2:0 (0:0), góllövők: Sionko (63.), Jarošík (71.). Játékvezető: Stark (német), 10 520 néző. Panathinaikosz–Real Madrid 2:2 (1:1), g.: Liberopoulosz (9.), Goumasz (64.), ill. Morientes (11.), Portillo (80.). Játékvezető: Messina (olasz), 17 ezer néző.

1. Real Madrid 6 5 1 0 14:5 16

2. Panathinaikosz 6 2 2 2 7:8 8

3. Sparta Praha 6 2 0 4 6:10 6

4. FC Porto 6 1 1 4 3:7 4

D–CSOPORT: La Coruna– Leverkusen 1:3 (0:1), g.: Tristan (75.), ill. Ballack (34.), B. Schneider (54.), Neuville (86). Játékvezető: Ivanov (orosz), 23 ezer néző. Juventus–Arsenal (1:0 (0:0), g.: Zalayeta (76.). Játékvezető: Nilsson (svéd), 6 500 néző.

1. Leverkusen 6 3 1 2 11:11 10

2. La Coruna 6 3 1 2 7:6 10

3. Arsenal 6 2 1 3 8:8 7

4. Juventus 6 2 1 3 7:8 7

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?