Nagyon dizájnos – bemutatták a téli olimpia éremkollekcióját

New York |

<div>A koreai ábécé, vagyis a hangul betűi ihlették a februári phjongcshangi téli olimpia érmeit, amelyeket New Yorkban mutattak be.</div>

A Mun Dzse In államelnök, és a tervező Li Szuk Vo jelenlétében megtartott eseményen elhangzott, hogy minden medál domború, 92,5 milliméter széles, 109 milliméter hosszú. A vastagságuk 4,4 és 9,4 mm, a súlyuk pedig 493 és 586 gramm között változik. Az arany- és ezüstérmek 99,9 százalékban ezüstből készülnek, előbbiekre darabonként 6 gramm arany kerül. A bronzérmeket vörösrézből készítik. A medálokból fajtánként 259 darabot gyártanak, ezek közül alapesetben 222-t osztanak ki a sportolók között. Öt szettet tartalékba tesznek holtversenyek esetére, ezen kívül a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 25, a dél-koreai szervezőbizottság pedig hét készletet tart meg reprezentatív célokra. „A hangul a koreai kultúra alapja és lelke, egy olyan mag, ami virágzik és gyümölcsöt ad” – közölték, és hozzátették, hogy ez a folyamat hasonlít a sportolók négyéves felkészülésére. A szervezőbizottság hangsúlyozta, hogy az érmek formatervezését a fatörzsek is inspirálták, mivel a fák a koreai kultúra fejlődését, valamint az olimpiai játékok fejlesztése során elvégzett munkát is jelképezik.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?