Nagykapos utcáin futottak

kapos.futas

Akik úgy érezték, tenni akarnak valamit egészségük érdekében, azok ott voltak a Futás a város utcáin elnevezéssel rendezett eseményen Nagykaposon. A városi hivatal, valamint a Nagykaposi Futóklub által szervezett rendezvényen 1 és 5 km-en ki kocogva, ki pedig futva teljesítette az általa választott távot.

A városi labdarúgópályán Petrikán Péter polgármester köszöntője után rajtolt el a több mint félszáz jelentkező és tért ugyanide vissza a város utcáin megtett távot követően.

„Az 1 km-es távra 18-an jelentkeztek, 10 fiú és 8 lány. A mezőny legfiatalabb résztvevője egy 5 éves kislány, Zara Lea volt, aki természetesen szülei kíséretében indult el, és hol sétálva, kocogva vagy kissé meg-megszaladva, de mindenki örömére célba ért! 5 km-en 33-an, 20 fiú és 13 lány versenyzett. Itt a két legfiatalabb, az egyaránt 15 éves Dániel és Dávid, illetve egy 73 éves, Zoltán keresztnevet viselő résztvevő nevét jegyezhették a szervezők a legek kategóriájában” – tájékoztatott Papp Szilvia, a Nagykaposi Futóklub elnöke, aki egyébként lányával, Nikoletával együtt ért célba 5 km-en.

„A kánikulában sejtelmünk sem volt, mennyien leszünk. Szerencsénkre azonban a rendezvény délutánján a hőmérő higanyszála annyira lejjebb csúszott, hogy főleg a hosszabb távot választók bátrabban vállalhatták el az időjárással való megmérettetést is. Ami pedig a szervezést illeti, a jelentkezőknek nem lehetett okuk panaszra, sőt, még a háttérből sem hallottam elégedetlenségre utaló szavakat. Igyekeztünk mindent az elvárásoknak megfelelően teljesíteni. A jövőt illetően mindez arra ösztönözhet, hogy ismételten vállaljuk fel ennek a sportrendezvénynek a megszervezését, mivel ilyen formában is lehetőséget kínálunk, illetve ezzel is szeretnénk rávezetni kicsiket és nagyokat, fiatalokat és időseket arra, hogy mindezt az egészségük érdekében teszik” – tette hozzá Papp Szilvia. A befutókat az elismerő szavak mellett egy meglepetés is érte, ugyanis a szintén akkor zajló Lecsófesztiválra szóló, 5 euró értékű belépőt is átvehettek a szervezők ajándékaként.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?