Nagy árat fizettek az egyéni hibákért

A szlovák futballválogatott barátságos meccsen 2:1-es vereséget szenvedett Ukrajnától.

A szlovák futballválogatott barátságos meccsen 2:1-es vereséget szenvedett Ukrajnától. A Kozák-legénység Lvovban nem játszott rosszul, a vezetést is megszerezte, ám gólokkal fizetett az egyéni védelmi hibákért.

Ján Kozák szövetségi kapitány Norbert Gyömbér, Lukáš Štetina, Patrik Hrošovský, Ondrej Duda és Albert Rusnák személyében öt korábban keveset szereplő játékost jelölt a kezdőcsapatba. A szünet után az újonc Martin Polaček mellett Erik Sabo, valamint Matúš Bero is szóhoz jutott. Meglepetésre Milan Škriniar az első félidőben védekező középpályásként futballozott.

Jól kezdtek a szlovákok, a 10. percben Rusnák ívelt szabadrúgása után Hamšík fejesét Pjatov csak kiütni tudta, és az érkező Štetina közelről a hálóba lőtt – 0:1. A prágai Sparta 26 éves középhátvédje második válogatott meccsén (2013-ban Gibraltár ellen mutatkozott be) megszerezte első gólját. Ezután aktívabbak voltak a vendéglátók, és a 39. percben egyenlítettek: a honosított brazil Marlos elvette a pepecselő Štetinától a labdát, kiugratta Jarmolenkót, aki nem hibázott – 1:1. A Borussia Dortmund ásza 74. válogatott meccsén már a 33. találatát ünnepelhette.

Az 54. percben Erik Sabo eladott labdája után a Schalke csapatában légióskodó Konopljanka az újonc Poliaček kapujába talált – 2:1. Ezt követően nagyobb sebességre kapcsoltak a szlovákok, Hrošovský 18 méteres bombája a felső lécen csattant, majd Bero nagy helyzetben hibázott.

„Ritkán látni ilyen fantasztikus hangulatú barátságos meccset, a játékosok mindkét oldalon mindent beleadtak. Minden jó volt, csak az eredmény nem. A meccs elején az ukránok kapusuk révén ajándékoztak egy gólt nekünk, mi ezt gavallérosan visszaadtuk, méghozzá kétszer. Nem érdemeltünk vereséget, de nagy árat fizettünk a szarvashibákért” – értékelt Ján Kozák.

A két kapus, Dúbravka és az egykor Dunaszerdahelyen védő hálóőr megbízható teljesítményt nyújtott. Úgy tűnik, Ján Kozáknak ezen a poszton nem lesznek problémái, mert Kozáčikkal kiegészülve erős triót alkotnak. Pekarík sérülés miatt nem játszott, volt is gond bőven a védelem jobb oldalán, Gyömbér és Sabo sem bírt a gyors és technikás Konopljankával. Škrtel ezúttal is hozta a formáját, Štetina is igyekezett, ám gólja után talán túl nagy lett az önbizalma, és labdavesztése után egyenlítettek a hazaiak. A tapasztalt Hubočan nem tudta semlegesíteni Jarmolenkót, aki többször is túljutott rajta. Škriniar a szünet után középhátvédként sokkal jobban játszott, mint védekező középpályásként. Duda a jobb szélen idegenül mozgott, Hamšíknak is voltak már jobb meccsei a válogatottban. Hrošovský hasznosan focizott, kár, hogy a távoli bombáját a felső léc hárította. Rusnák aktívan játszott a szélen, elöl Nemec nagyon kevés használható labdát kapott. A csereként beálltak közül Lobotka vitte a prímet, Mak nem sokat mutatott, Berónak viszont voltak felvillanásai.

A szlovák csapat holnap (18.00) Nagyszombatban Norvégiával játszik barátságos meccset.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?