Műfüves pálya Rimaszombatban?

Rimaszombat. A második labdarúgóliga listavezetőjénél javában zajlik a felkészülés. A gömöriek szerdán Besztercebányán mérkőztek az élvonal éllovasával, s 3:0-ás vereséget szenvedtek.

Rimaszombat. A második labdarúgóliga listavezetőjénél javában zajlik a felkészülés. A gömöriek szerdán Besztercebányán mérkőztek az élvonal éllovasával, s 3:0-ás vereséget szenvedtek. „Míg a beszterceiek már a felkészülés végén járnak, s a teljes csapattal álltak ki, addig nálunk még folyik a csapatépítés és a játékosok próbálgatása. Ezt az is mutatja, hogy 22 futballistánk lépett a pályára” – tudtuk meg Sebő Lászlótól, a rimaszombatiak menedzserétől. Szombaton a IV. ligás zólyomiak vendégeként Németh, Staš, Šafranko és Piszár góljával 4:0-ra nyertek.

A csapat a Rózsahegyet és az Intert is megjárt Šafrankóval, valamint az oroszországi kitérő után Szlovákiába visszatért Hadvigerrel erősödött. A menedzser nem zárta ki a további játékosigazolásokat sem, neveket azonban még nem árult el: „Csatársorunkat meg szeretnénk erősíteni egy jó támadóval, s a lengyel bajnokságból is érkezett próbajátékra egy futballista.”

Sebő László hangsúlyozta, a csapat orvosi ellátása magas szintű, ennek is köszönhető, hogy nincs komolyabb sérült, s az influenzajárvány is elkerülte a kollektívát.

„Problémát jelent viszont, hogy nem tudunk megfelelő minőségű pályán készülni, ezért legtöbbször mi utazunk az ellenfelekhez, hogy műfüvön játszhassunk. Gömörben sokszor még márciusban is jég és hó borítja a játéktereket.” Ez a gond azonban megoldódhat, hiszen a rimaszombatiak műfüves pályát akarnak létesíteni. A főpálya felújítása után így rövid időn belül ez a második nagyszabású átalakítás lenne a rimaszombati stadionban.

„A főpálya rekonstrukciója 5,5 millióba került. Akkor a szükséges pénzösszeget a futballklub és főszponzorunk, a Tauris biztosította. A műfüves pályához hozzávetőlegesen 20 millió koronára lenne szükség. Ezt a pénzt már nem tudnánk a város és a Szlovák Labdarúgó Szövetség támogatása nélkül előteremteni. Szerencsére azonban az önkormányzattól már megvan a támogatás, s a futballszövetségtől is hamarosan megérkezhet. Ha minden a terv szerint halad majd, decemberre el is készülhet a műfüves játéktér” – árulta el Sebő László. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?