Mozgalmas napok előtt

Budapest/Pozsony. Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte tizenkilenc fős keretét, amely hétfőtől egyhetes, budapesti edzőtáborozáson vesz részt, s több bemutató mérkőzést is játszik. Természetesen ezúttal is tagja a csapatnak a komáromi származású Gergely István kapus, aki alig fél éve kapta meg a magyar állampolgárságot. Őt kérdeztük a közeljövő programjáról.

Könnyű helyzetben volt a mester, hiszen az együttes a nyáron sikert sikerre halmozott: megnyerte a júliusi világbajnokságot, majd az augusztusi Világligát is. Ennek ellenére történt némi változás. Miért?

A sikercsapatból tizenhárman kerültünk a keretbe, ezenkívül még hat olyan játékos található a válogatottban, akik már korábban pólóztak a nemzeti együttesben. A spanyol és az olasz csapatokban profiskodók nem jöhettek haza, mert ott forduló lesz a hét végén. Érdekesség, hogy Szívós István fia, Márton is meghívást kapott.

A vb- és a Világliga-diadal után egy újabb, nem mindennapi meccsen áll majd a világbajnok magyar válogatott kapujában.

Feltéve, ha játéklehetőséget kapok. De azért remélem, hogy a Komjádi uszodában november 1-jén sorra kerülő Magyarország–Világválogatott mérkőzésen én is vízbe szállhatok. Jó hír a szlovákiai pólórajongóknak: a vízilabdacsemegét 16.30-tól élőben közvetíti a Magyar Televízió.

De hát a slágermérkőzés előtt még lesz egy-két edzés és bemutató meccs is, tehát mozgalmas napok előtt áll.

Kemény Dénes felhívta a figyelmünket arra, hogy igencsak kemény edzések várnak ránk, szó sincs jutalomüdülésről. A tréningeken kívül kedden Debrecenbe, csütörtökön pedig Hódmezővásárhelyre ruccanunk ki, s bemutató mérkőzést játszunk. Az ötnapos összetartás után következik a budapesti gálameccs.

E hét végén sem pihenhet, hiszen az OB I-ben folytatódnak a küzdelmek. Nem is akármilyen ellenfél vár a Honvédra...

Vasárnap a tévé kamerái előtt régi nagy riválisunk, a BVSC ellen játszunk. A budapesti gálamérkőzés után az európai szövetség illetékesei kisorsolják az Euroliga négyes csoportjainak összetételét. Mivel erőnyerők voltunk, nem kellett selejtezőt játszanunk.

Milyen eredménnyel lenne elégedett Gergely István a 2003/2004-es idényben?

Ha a Honvéd bajnokságot nyerne, s az Euroligában kiharcolná a négyes döntőbe jutást, a válogatottban pedig rendszeresen a kezdőcsapatban szerepelnék.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?