Motoron ment a Mikulás

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSDunaszerdahely. Bár a dunaszerdahelyi téli úszók már javában a hétvégi rendezvényükre, a Jegesmedvék félúti-tavi havas-jeges erőpróbájára összpontosítanak, a Mikulás-napi ajándékosztásról sem feledkeztek el.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Dunaszerdahely. Bár a dunaszerdahelyi téli úszók már javában a hétvégi rendezvényükre, a Jegesmedvék félúti-tavi havas-jeges erőpróbájára összpontosítanak, a Mikulás-napi ajándékosztásról sem feledkeztek el. Szombat délután jelmezbe öltöztek, s rénszarvas vontatta szán helyett motorkerékpárokon vonultak a dunaszerdahelyi kórházba. A városban sokan felfigyeltek a zajos különítményre, a bukósisakot viselő, fehér szakállas mikulásokra.

„Előbb azt vitattuk, kiknek is esne jól, ha ajándékkal lepnénk meg őket. Nejem, Henrietta azt javasolta, hogy a kórház gyermekosztályának kis betegeit lepjük meg ajándékkal. Előbb engedélyt kértünk doktor Rajzák Edit főorvos asszonytól, majd csomagokat készítettünk, jelmezbe öltöztünk, s az egészségügyi intézménybe motoroztunk. A mi célunk nem a magamutogatás, nem a nagyképűség volt. Csupán elképzelésünket váltottuk valóra, mellyel szerettük volna a járókelők figyelmét felhívni a jótékonykodás fontosságára – avatott be a részletekbe Mészáros József, a dunaszerdahelyi téli úszók vezetője, aki a Mikulás szerepét illusztris személyre osztotta ki. – A térségben ismert és közkedvelt sportembert, Bögi Sándort, a korosztályos világcsúcstartó ultramaratonistát kértük fel arra, hogy adja át az ajándékokat a gyerekeknek. A háromszoros spártai hős ebben a szerepkörben is jól vizsgázott. Természetesen a Hófehérke és a Krampusz is velünk tartott. Egyébként a puttonyból nem csak a gyermekosztály ideiglenes lakóinak, hanem a nővérkéknek is jutott édesség. Azt nem tudom megmondani, hogy készültek-e érkezésünkre a nebulók, de az tény, hogy a négyéves Kiss Máté verses köszöntője lenyűgözött bennünket. Kellemes élményekkel, jó érzéssel távoztunk a kórházból. Egyértelmű, hogy hagyományt teremtettünk”– ecsetelte a rendhagyó kórházi látogatást Mészáros József. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?