Most nyerni kell!

Dunaszerdahely |

<p>Szombaton kora délután rendezik a hatalmas érdeklődéssel várt DAC–Slovan rangadót a labdarúgó Corgoň Ligában. Telt ház előtt kerül sor a derbire, a zsinórban öt bajnoki mérkőzésen veretlen hazai gárda szeretné begyűjteni az égszínkék gárda skalpját. A dunaszerdahelyi fanclub Szlovákiában még sosem látott megaprodukcióval készül a meccsre. Ma a mérkőzés kezdési időpontjában edzést tartott a DAC, Werner Lorant mester ezt követően jelölte ki a tizennyolcas keretet, amely a bevált hagyományoknak megfelelően Dunatőkésen hangol a találkozóra.</p>

Sajnos, a fegyelmi bizottság tegnapi ülésén három tétmérkőzésre eltiltotta az Artmedia elleni kupameccsen kiállított Kweukét, a szintén piros lapot kapott Marcin két találkozón nem léphet pályára. Tehát mindketten hiányozni fognak az égszínkékek ellen. Gerich Nagyszombatban begyűjtötte negyedik sárga lapját, így holnap nem léphet pályára. Még jó, hogy Werner Lorantot nem tiltották el, aki ellen fegyelmi eljárás indult az ominózus Szlovák Kupa-találkozó utáni nyilatkozatáért, melyben Havrilla játékvezető ténykedését kritizálta.

„Kiváló a hangulat, nagyon fogadkoznak a fiúk, hogy az eltiltott Kweuke, Marcin és Gerich nélkül legyőzik a Slovant. Werner Lorantnak nem szokása, hogy személyesen megfigyelje az ellenfelet, de ezúttal kivételt tett, s együtt megnéztük a pozsonyiak kassaiakkal vívott meccsét. Biztosra veszem, hogy tapasztalt német szakvezető ezúttal is megfelelő taktikát dolgoz ki, s megnyerjük a fontos meccset. A játékosok örülnek, hogy telt ház biztatja őket, s lelkes szurkolóinknak három ponttal akarnak kedveskedni” – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC másodedzője.

„Alig várom a meccset, már megkezdődött a visszaszámlálás. Minimálisan olyan erős csapattal rendelkezünk, mint a Slovan, ezt a pályán is bebizonyítjuk. Színvonalas találkozót várok, s meggyőződésem, hogy a rangadó után nekünk lesz okunk az ünneplésre” – hangsúlyozta Novota János, a DAC remek formában levő kapusa.

Dušan Tittel, a Slovan sportigazgatója készségesen nyilatkozott lapunknak. „Örülök, hogy a dunaszerdahelyiek ismét az élvonalban szerepelnek, hiszen aktív pályafutásom során rendre színvonalas meccseket vívtunk a sárgakékekkel. Biztosra veszem, hogy ezúttal sem lesz másként. Rendkívül nehéz mérkőzés vár ránk, mert a DAC – főleg hazai környezetben – nagyon erős. Meggyőződésem, hogy sportszerű hangulatban zajlik le a találkozó, s a jobbik csapat nyer. Természetesen azt szeretném, ha ez a miénk lenne.”

A mérkőzést az előre kijelölt losonci Pavel Olšiak helyett a partizánskei Mário Vlk vezeti.  (Szabó Zoltán)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?