Montreal junior tőrkirálya

Aranybetűkkel kerül a somorjai vívás történetébe 2005. január huszonharmadika. Ezen a napon Botló Bálint, a neves csallóközi nevelőklub versenyzője a távoli Montrealban megnyerte a junior fiú tőrözők Világ-kupa-viadalát. Hazaérkezése után beszélt a történtekről.
Már az utazás sem volt kalandmentes.

Aranybetűkkel kerül a somorjai vívás történetébe 2005. január huszonharmadika. Ezen a napon Botló Bálint, a neves csallóközi nevelőklub versenyzője a távoli Montrealban megnyerte a junior fiú tőrözők Világ-kupa-viadalát. Hazaérkezése után beszélt a történtekről.

Már az utazás sem volt kalandmentes.

Londonban elveszett a poggyászom, vívóruhámmal és fegyvereimmel együtt. Csütörtökön utaztunk, de szombaton este még nyoma sem volt a dolgaimnak. Mondták a rendezők, ha mégsem érkezne meg a szállítmány, akkor adnak kölcsönfelszerelést, de nagy kő esett le a szívemről, amikor a verseny napjának reggelén a portán találtam a csomagjaimat.

A pástokon is ennyi izgalom érte?

Nem mondanám, mert a csoportküzdelmekben mindössze nyolc találatot kaptam, mindenkit megvertem, és úgy kerültem a főtáblára, hogy a csak nyolcas döntőbe jutásért kellett vívnom.

Akkor már korán érett az elsőség?

Nem hittem volna, hogy megnyerem a viadalt. Elég lazán versenyeztem, csak a négybe kerülés után merült fel bennem, hogy akár első is lehetek. Addigra sikerült elérnem, amiért kiutaztam, vagyis már jobb helyen álltam, mint egy éve, amikor Montrealban hatodik lettem. Tehát Vk-pontjaimat megvédtem. Aztán jött a ráadás.

Hullámvölgyek is jelentkeztek?

Jól ment a vívás, jóformán egész nap mindent időben kiéreztem, ellenfeleim nehezen boldogultak velem, és elképzeléseim is bejöttek. Még azt is sikerült végrehajtanom, amire nem számítottam.

Legközelebb melyik Világkupát nyeri meg?

Jövő héten az olaszországi Comóban indulok, de ott már lényegesen erősebb lesz a mezőny. Utána Mödling és Kairó következik, majd egy németországi viadallal zárul a sorozat. Március utolsó hétvégéjén a linzi világbajnokságon csúcsosodik ki a versenyidény.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?