Montenegrón át vezet az út a 4 közé

Manhercz20220905

A magyar férfi vízilabda-válogatott kedden 15 órakor Montenegró ellen küzd meg a legjobb négybe kerülésért az Eb-n. Varga Zsolt csapata esélyesként ugrik medencébe a szlovákkal egy csoportból indult ellenfelével szemben.

Magyarország csoportgyőztesként vasárnap pihenőnapját töltötte, nem kellett a legjobb nyolc közé kerülésért játszaniuk. A „nyolcaddöntőkben” csupán egy meglepetés született, a párizsi olimpia előtt egyre jobban összeálló francia válogatott 10:9-re legyőzte a magyaroktól a csoportban 16:7-re kikapó Szerbiát.

Montenegró Georgia ellen kezdte meg az Európa-bajnokságot, ahol a harmadik negyed után öt góllal vezettek és végül 14:11-re tudtak nyerni. Ez után a szlovákokat győzték le 18:10-re, de itt is vesztettek egy negyedet. Háromgólos előnyük a második játékrész után csökkent kettőre, de így sem forgott veszélyben a sikerük.  A csoportelsőségről döntő találkozón az olaszokkal játszottak, ahol a félidőig tudták tartani a lépést a vb-ezüstérmessel (3:4), de végül 8:13-as vereséget szenvedtek és a negyeddöntőbe jutásért is játszaniuk kellett. Itt Romániával találták szemben magukat, és az első nyolc perc után egygólos hátrányban is voltak, de sikerült felébredniük és 13:8-ra nyertek. Az eddigi Eb-eredmények és a budapesti világbajnokságon elért nyolcadik helyük így arra utal, jó eséllyel ugranak ellenük medencébe Manhercz Krisztiánék.

Annál is inkább, hiszen a magyar csapat ugyan csak a hetedik helyen végzett a már említett hazai vb-n, de a csoportban 12:8-ra, az utolsó helyosztón 8:6-ra győzte le Montenegrót. Most pedig sokkal jobb hangulatú, energikusabban játszó magyar csapatot láthattunk a csoportmeccseken.

„A szerbek elleni meccsnek üzenetértéke volt mindenki számára, aki ezen az Európa-bajnokságon szerepel. Megmutattuk, hogy a magyar csapat milyen erőt tud képviselni. Pluszban magunknak is egy bizonyítás volt, hogy el tudjuk érni ezt a szintet. Játszottunk a horvát és a spanyol csapattal is edzőmeccset, úgyhogy azt is látjuk, hogy a hullámhegy hullámvölggyé is tud válni. Már az Eb előtt is figyeltünk a lehetséges negyeddöntős ellenfelekre, így Montenegróra is. Most már konkrétan tudunk az ő taktikai elemeikre készülni. A Románia elleni nyolcaddöntős meccsük korán kezdődött, egy kis álmosság biztos bennük volt. A végére szétnyílt az olló. Két jó, erős centerük van. Biztosan száz százalékot fognak nyújtani ellenünk. Az a fontos nekem és a többieknek is, hogy megcsináljuk a munkát, pihenjünk is és mindenki topformában tudjon kedden a medencébe ugrani” – nyilatkozta vasárnap a Magyar Vízilabda-szövetség Facebook-oldalán Manhercz Krisztián.

Érdekes

Szlovákia győzelem nélkül

A szlovák női vízilabda-válogatott mind az öt csoportmeccsét elveszette, így a 11. helyért játszhatott hétfőn Románia ellen. Eschwig-Hajts Szabolcs tanítványai 9:5-ös vereséget szenvedtek és az Eb utolsó, 12. helyén zártak. „Szomorú vagyok, hogy nem tudtunk mérkőzést nyerni. Ma csak hét mezőnyjátékossal játszottam, sok a sérültünk és a két 16 éves játékosom még tapasztalatlan. Mi nem tudtuk honosítani a kubai és az ukrán játékost, akit akartunk, náluk a magyarok mellett ott volt két új ukrán is. Ez javított a csapatuk minőségén. El kell ismerni, a jobb csapat nyert ma” – értékelt a mixzónában a kassai szövetségi kapitány.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?