Mocsai Lajos érmet vár

Farum. A címvédő magyar válogatott Csehországgal, Fehéroroszországgal és Szlovéniával került azonos csoportba a december 6. és 15. között sorra kerülő dániai női kézilabda Európa-bajnokságon.

Farum. A címvédő magyar válogatott Csehországgal, Fehéroroszországgal és Szlovéniával került azonos csoportba a december 6. és 15. között sorra kerülő dániai női kézilabda Európa-bajnokságon. A verhetőnek tűnő ellenfelek után viszont nehéz ágra kerül a csapat, a norvég, orosz, spanyol és német együttes alkotta csoport továbbjutóival találkozik.

A csoportok – A-CSOPORT: Svédország, Jugoszlávia, Ausztria, Románia; B-CSOPORT: Hollandia, Franciaország, Dánia, Ukrajna; C-CSOPORT: Spanyolország, Norvégia, Németország, Oroszország; D-CSOPORT: Magyarország, Csehország, Fehéroroszország, Szlovénia.

Minden kvartettből a legjobb 3 együttes kerül a középdöntőbe, ahol két hatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Az A- és B-jelű négyes alkotja az E-, a C- és a D- pedig az F-csoportot. A csapatok magukkal hozzák az egymás elleni eredményeiket. A középdöntőből az első és második helyezettek jutnak az elődöntőbe, míg a többiek az 5., 7., 9. és 11. helyért lépnek pályára.

MOCSAI LAJOS, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: „Csehország, Fehéroroszország és Szlovénia ellen tovább kell jutni, lehetőleg pontveszteség nélkül. Ez még az egyszerűbb feladat, mert ezután jön a neheze. Szerintem a norvég, spanyol, orosz, német csoportból az utóbbi együttes kiesik, viszont a másik három gárda hihetetlenül erős. Közülük kellene legalább kettőt megelőzni, hogy bejussunk az elődöntőbe. Célkitűzés, hogy az első öt között végezzünk, de az lenne a legjobb, ha nem kellene selejtezőt játszanunk a 2003-as horvátországi vb-re, ehhez viszont dobogós helyezés szükséges.”

Az Eb-csoportok sorsolásának helyszínén, Farumban került sor az olimpiai aranyérmes dán és a világbajnok orosz válogatott mér-kőzésére. A találkozót 29:25-re az oroszok nyerték.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?