MMA: Ámulat és dráma női légsúlyban

MMA

Az UFC 269-es eseményen az Oliveira–Poirier fő bunyó mellett további érdekes párharcokra is sor került.

Ahogy arról már beszámoltunk, Oliveira nagy fordulat után kényszerítette feladásra Poirier-t. De ezen kívül is történt számtalan fontos dolog a hétvégén.

7 év után vesztett Nunes

Julianna Pena sokkolta az MMA-világot. Kihívóként legyőzte és bajnoki övétől fosztotta meg a legendás Amanda Nunest, aki több mint 5 évig tudhatta magáénak a címet. Nunes idáig két súlycsoportban (lég- és pehelysúly) uralkodott, légsúlyban ezelőtt ötször védte a bajnoki címet, és mindig hihetetlen dominanciával. Senki még csak nem is számított rá, hogy Pena egyáltalán próbára teszi Nunest. Sok bunyós ígérte korábban, hogy elcsípik Nunes bajnoki övét, a brazil ketrecharcos viszont összes korábbi kihívóját elcsitította, A győzelem Pena számára hatalmas, felejthetetlen teljesítmény, a női MMA szempontjából pedig töréspont lehet.

O’Malley araszol a ranglétrán

Sean O’Malley az UFC következő szenzációja. A légsúlyban versenyző 27 éves harcos leginkább talán kinézetével hívja fel magára a figyelmet. A tetovált testet és arcot, illetve a havonta más szivárványszínű hajat nehéz nem észrevenni. Viszont O’Malley elsősorban egy kiváló kevert harcművész. Hosszú végtagjainak köszönhetően rémálom bárki számára a légsúlyban. Emellett komoly erővel is rendelkezik, és ütései, rúgásai rendkívül precízek. A hétvégén egy tőle megszokott meccset láttunk, már az első körben kiütötte a brazil Raulian Paivát, úgy, hogy maga O’Malley közben szinte nem is kapott pofont. O’Malley tehát ezúttal is lenyűgözte a nézőket, és az UFC elnöke, Dana White szerint eljött az ideje, hogy a jövőben rangos ellenfeleket kapjon.

Félelmetes Kara France

Lepkesúlyban is született egy brutális KO. A következő új-zélandi feltörő csillag, Kai Kara France ütötte ki az amerikai Cody Garbrandtet. Kara France jelenleg hatodik a kategóriában, s győzelmével így már legfeljebb 1-2 bunyóra lehet egy bajnoki meccstől. Garbrandt viszont, az egykori légsúlyú bajnok, utolsó 6 meccséből 5-öt elveszített. Ezúttal a megszokottnál eggyel lejjebbi súlykategóriában lépett a ketrecbe, a nagy fogyasztás jelei bizony erősen megmutatkoztak rajta. Az ütések sokkal jobban megviselték őt a kelleténél. Jelenlegi sorozatával könnyen meglehet, hogy szerződést bontanak vele.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?