Mindketten vendégek

Szenc/Dunaszerdahely. A 27. forduló mérkőzéseivel folytatódik a második vonalbeli labdarúgó-bajnokság. Bazinban (a KOBA ott játssza hazai meccseit) a negyedik helyen álló szenciek a DAC-ot látják vendégül.

Ősszel Dunaszerdahelyen 1:1-es döntetlennel zárult a dél-szlovákiai derbiÖrzsik Ödön felvételeAlaposan belendültek a szenciek, utoljára április 5-én kaptak ki (Prešov 0:3). Azóta viszont menetel a KOBA, zsinórban hét mérkőzésen veretlen, sőt a hat győzelem mellett mindössze egy döntetlen rontja a kiváló sorozatot: Nitra (idegenben) 1:0, Slovan B (otthon) 2:1, Podbrezová (i) 2:0, Čaňa (o) 2:0, Devín (1:0), V. Leváre (o) 1:1, Ličartovce (i) 3:1.

Jozef Valovič vezetőedzőt arról faggattuk, mi az oka a gárda feltámadásának. „Sokat segített, hogy eltanácsoltuk azokat a játékosokat, akik nem tettek meg mindent az együttes sikeréért. Azóta – elsősorban idegenben – tetszetősen és eredményesen futballozunk. Legutóbb a feljutásra pályázó Ličartovcét leptük meg és iskoláztuk le. Ami a mai rangadót illeti, színvonalas összecsapásra számítok, hiszen mindkét csapat jó formában van. Bízom benne, hogy védenceim ismét kitesznek magukért, s folytatjuk remek sorozatunkat. Egyébként szép emlékek kötnek a Csallóközhöz, hiszen annak idején sikeresen tevékenykedtem a sárga-kékeknél.” A szenciek mestere elárulta, hogy Bazinban egyáltalán nem érzik otthon magukat, mert a hazai klub csak bajnokik játszását engedélyezte, tehát egyáltalán nem edzhetnek a játéktéren. „Általában csak kevés szurkoló kísér el bennünket, így gyakorlatilag nemcsak a dunaszerdahelyiek, hanem mi is vendégként lépünk pályára” – fejezte be Jozef Valovič.

A csallóközieket már nem nyomasztja a veretlenségi sorozat megőrzésének lélektani béklyója. Nyugodtan futballozhatnak, bizonyíthatják, hogy tavasszal valójában a legjobbakkal is lépést tudnak tartani. „Kedden Bősön játszottunk edzőmérkőzést, melyet 1:1-es első félidő után 3:1 arányban nyertünk meg” – nyilatkozta Milan Albrecht, a DAC vezetőedzője. „Góljainkat J. Ďurica, G. Majoroš és Želiska szerezte. Ez utóbbi a nagytapolcsányiaktól jött hozzánk a téli holtidényben, ám ez idáig makacs izomsérüléssel bajlódott. Hogy pályára küldöm-e majd Bazinban is, arról még nem döntöttem. Annyi biztos, hogy továbbra sem számíthatok az eltiltott J. Ďuricára és a sérült Bednárra. A többiek azonban harcképesek, így van miből választanom. Színvonalas találkozóra, minimum egy pontra számítok” – vélekedett csapata esélyeiről a sárga-kékek szakvezetője. (sz. z., ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?