Mindenre felkészült a Fradi a Qarabag ellen

RynaMmaee

A Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában egy idegenbeli 1:1 után várja a hazai visszavágót a Groupama Arénában az azeri bajnok Qarabag ellen. A meccs 20 órakor kezdődik.

A zöld-fehérek az eddigi selejtezőkön rendre a párharcok második mérkőzésén nyújtottak jobb teljesítményt. A szurkolók most is abban bíznak, hogy ez így lesz, de a Qarabag egyértelműen erősebb, mint a kazah Tobol és a szlovák Slovan csapata.

„Azt láttam az odavágón, hogy egy erős csapatról van szó, akik ráadásul az utóbbi években sikeresen vették az akadályokat. Mi is megmutattuk azonban az elmúlt 3-4 évben, hogy számolni kell velünk. Nagyon erős támadójátékuk van, de ők is sebezhetőek. Mi leszünk hazai pályán, ami nagy előnyt jelent, hiszen telt ház lesz. Tudjuk, milyen erőt tudnak nekünk adni a szurkolóink, így arra készülünk, hogy itthon dominálni és nyerni fogunk” – nyilatkozta a hétfői sajtótájékoztatón Vécsei Bálint.

Az FTC a Slovan elleni mérkőzéseken tapasztalt kirekesztő megnyilvánulások és a pirotechnikai eszközök használata miatt 1000 szurkolóval kevesebbet engedhet be a mérkőzésre. A szervezett szurkolói csoportok azonban jelezték, hogy így is élőképpel készülnek a keddi találkozóra, ugyanakkor felhívták a figyelmet arra is, hogy pirotechnikát senki ne vigyen a stadionba.

Vécsei újságírói kérdésre válaszolva elmondta, segített a számukra, hogy nem kellett lejátszani a Zalaegerszeg elleni hétvégi bajnokijukat, így ugyanis a hosszú utazás után mentálisan és fizikálisan is csak a Qarabag ellen készülhettek. „Szeretnénk, ha ez látszódna is” – tette hozzá a középpályás, aki kiemelte, hogy akár a megszokott játékstílusát veszi elő az ellenfél, akár átadja a területet és inkább a kontrákra rendezkedik be, meg van az elképzelésük, hogyan győzzenek. „Minden eshetőségre felkészültünk” – zárta Vécsei.

Az azeri bajnok az első találkozón eltiltás és sérülés miatt három meghatározó játékosát is kihagyni kényszerült a kezdőből, de Sztanyiszlav Csercseszov szerint az ő visszatérésük nem befolyásolja majd a játékot, hiszen az edző szerint a Qarabag egy jól összerakott, nemzetközi szintű ellenfél. Van kérdés azonban a zöld-fehérek oldalán is, hiszen sérülés miatt kellett egy hete lecserélni a két középső védőt, Samy Mmaeét és Mats Knoestert is, míg a hosszabb ideje sérüléssel bajlódó Ryan Mmaeét már nevezték a BL-selejtező 3. fordulójának játékoskeretébe, így az ő visszatérésére reális esély lehet. „Az első mérkőzéshez képest nem változtathattunk a kereten. Wingo már együtt edz a csapattal, de ő így csak a bajnokságban léphet pályára a héten. Remélem, megfelelő állapotban lesz. Ryan Mmaee ott fog ülni a kispadon, 45 percet már játszott a második csapatban, bízom benne, hogy tud segíteni nekünk. Kisebb-nagyobb sérülések akadnak még a csapaton belül, hiszen már a hatodik nemzetközi meccsünket játszuk, így ez nem meglepő. Knoester vasárnap már velünk edzett, Samy Mmaee egyelőre külön készült, de még van 24 óránk, hogy eldöntsük bevethetőek-e – beszélt a hiányzókról a magyar bajnok trénere, aki úgy érzi, nem lehet egy dolgot kiemelni, ami fontos lehet a továbbjutás kiharcolásához, hiszen védekezésben, támadásban és az átmenetekben is tudnak még fejlődni, és erre szükség is lesz. – Koncentrálnunk kell, hogy megfelelő ideig tudjunk ugyanazon a szinten játszani” – mondta Csercseszov.

A párharc győztese a BL-selejtező utolsó fordulójába jut, ahol a cseh Plzeň és a moldovai Sheriff Tiraspol párharcának továbbjutójával küzd meg a csoportkörért. A vesztes átkerül az Európa-liga utolsó selejtezős fordulójába, ahol az ír Shamrock Rovers, valamint az északmacedón Skupi összecsapásának győztesével mérkőzik a főtáblára kerülésért. Ha itt sem jár sikerrel a keddi vesztes, az Európa-konferencialiga-csoportkörében szerepelhet az ősszel.

A kedden 20 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, a játékvezető a spanyol Carlos del Cerro Grande lesz, a VAR-szobában pedig honfitársa, Xavier Estrada Fernandez hoz majd döntéseket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?