Mindenki csalódott

Graz/Pozsony. Ladislav Jurkemik szerdán este másodszor ült a szlovák labdarúgó-válogatott kispadján, s csapata Grazban 10 000 néző előtt 0:0-ás félidő után 2:0 arányú vereséget szenvedett. A mérkőzés után nemcsak a tréner, hanem a játékosok is csalódottak voltak.

Henrich Benčík (jobbra) Ferdinand Feldhoffer mellett kapura tör a grazi Ausztria-Szlovákia előkészületi labdarúgó-mérkőzésen (2:0)TASR-felvételLADISLAV JURKEMIK: „A labdarúgást nem lehet úgy játszani, ahogy azt egyesek elképzelik. Állandóan a fegyelemről és a hozzáállásról beszélünk, de ilyen tekintetben elsősorban a légiósok okoztak csalódást. A fiúk az első félidőben bátortalanul, passzívan játszottak, egyeseknek komolyan el kell gondolkodniuk a teljesítményükön. Nem akarok neveket mondani, majd elbeszélgetek velük. Elsősorban a légiósok fegyelmezetlensége miatt szenvedtünk Grazban vereséget. A szlovák futball a nemzetközi porondon csak fegyelemmel, szervezett játékkal és a taktikai feladatok betartásával érhet el sikereket. Labdarúgásunk minőségével nem nagyon ugrálhatunk, csak az említett tényezők betartásával lehetünk eredményesek. Ismétlem, néhány légiós okozott nekem csalódást, éppen azok, akik profi hozzáállásról beszélnek. Nem tudom, egyesek úgy jönnek haza a válogatott edzőtáborozására, mintha rokoni látogatásra érkeznének. Ez elgondolkodtató...”

RASTISLAV MICHALĺK: „Nagyon csalódott vagyok, mert esélyünk volt jobb eredményre. A hazaiak semmi rendkívülit nem produkáltak, de mi még ennél is kevesebbet. A csapatban volt elég tapasztalt játékos ahhoz, hogy ilyen mérkőzésen jobb eredményt érjünk el. Az első félidőben gyatrán futballoztunk, túlságosan passzívan, szünet után már jobban ment a játék, de éppen akkor kaptuk a gólokat.”

MAREK ŠPILÁR: „Ezen a mérkőzésen a két csapat arra várt, melyik követ el hibát, és mivel mi hibáztunk, bűnhődnünk kellett. Ellenfelünk keményen, agresszívan, biztosított védelemmel játszott, ez eredményezte számára a sikert. Azt azonban el kell mondanom, veszélyesek voltak az ellentámadásai.”

PETER DZÚRIK: „Az első félidőben rosszul játszottunk, a szünetben kemény dorgálást kaptunk az edzőtől. Egyéni hibáink eredményezték a két gólt.”

HANS KRANKL, az osztrák válogatott edzője: „Már az első félidőben támadó játékra biztattam védenceimet, de nem tudták áttörni a szlovákok védőfalát. Örömömre szolgált, hogy játékosaim az utolsó percig küzdöttek, s helyenként jól is futballoztak.”

Az osztrák sajtó Krankl edző debütálását ünnepli. Néhány idézet, APA: „A tréner a totális offenzívára építette taktikáját, s ez sikerrel járt. Az újjáalakított csapat játékosságban felülmúlta ellenfelét, helyzetei azonban sokáig várattak magukrara.”

KURIER: „A hazaiak offenzív felállásban, attraktív futballt produkáltak, a legjobb játékos Vasztics, Baur, Panis, Wallner és Brunmayer volt. A szlovákok az első félidőben egyáltalán nem kerültek helyzetbe, s a szünet után sem kápráztattak el játékukkal. A fiatal osztrák csapat a várakozásnak megfelelően győzött.”

- Ausztriában több mint egymillió tévénéző követte figyelemmel a szerdai osztrák–szlovák válogatott labdarúgó-mérkőzést az ORF közszolgálati tévé képernyőjén. (t, s)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?