Mindenki benne volt a gólban

Ibaraki. Vitathatatlanul megérdemelte az egy pontot az ír válogatott Németország ellen, és mégis: amikor Kim Milton Nielsen játékvezető lefújta az összecsapást, az embernek eszébe jutott, hogy a sors ismét furcsa tréfát űzött Oliver Kahnnal.

Ibaraki. Vitathatatlanul megérdemelte az egy pontot az ír válogatott Németország ellen, és mégis: amikor Kim Milton Nielsen játékvezető lefújta az összecsapást, az embernek eszébe jutott, hogy a sors ismét furcsa tréfát űzött Oliver Kahnnal. A második félidőben bravúrosan védő kapust – német lapértékelések szerint háromszor is csak rajta múlt az előny konzerválása – ismét a hosszabbításban tréfálta meg egy szigetországi együttes. Emlékezhetünk rá, 1999-ben a Bajnokok Ligája döntőjében a Bayern München a 90. percben még 1:0-ra vezetett az MU ellen, majd jött a Solskjaer, Sheringham kettős, és minden a feje tetejére állt. Szerdán a 92. percig volt fórban Kahn együttese, amikor Robbie Keane bikázott a hálóba, és kialakította az 11-es végeredményt.

Mondhatnánk, ezzel az iksszel lehet élni, igen ám, de ha egy csapat több mint hetven percen keresztül a nyolcaddöntőben érzi magát, akkor máris felül kell vizsgálni az álláspontunkat. Látható volt, hogy a Nationalelf a második félidőben kizárólag a túlélésre, az előny megtartására játszott, és arra készült, hogy a Kamerun elleni mecscsen már a nyolcaddöntőre is tartalékolhat. Nos, nem tud, ráadásul a Szaúd-Arábia elleni 8:0-t követő nyugalom is elillant. „Természetesen mindanynyian csalódottak vagyunk, de még nincs okunk arra, hogy a szánkba tegyük a puskát és meghúzzuk a ravaszt. Nem szabad olyan hibákat vétenünk, mint amilyenek a nagyon késői egyenlítő gólt megelőzték. A csapat teljesítménye összességében rendben volt, de még egyszer mondom, az ilyen hibákat a nemzetközi porondon kőkeményen megbüntetik“—fogalmazott Kahn. Rudi Völler csapatfőnök senkit sem akart elmarasztalni, pedig a gólt megelőző bakiparádé résztvevői megérdemeltek volna némi feddést: „Csapatjátékról van szó, nem lehet egyénekre kenni a felelősséget, mindenki benne volt a gólba” – jelentette ki a kapitány. – A második félidőben kontrázni akartunk, szerettünk volna rést találni az ír védelemben, nem jártunk sikerrel, de hosszú ideig így is továbbjutásra álltunk. Kamerun ellen nem szabad számolgatnunk, ami fontos, hogy a saját kezünkben van a sorsunk. Nem olyan rossz a helyzetünk, szerintem sok csapat cserélne velünk ezen a vb-n.” (ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?