Mindenhol támadófocit játszanak

<p>A negyedik helyen fejezte be az őszt a II. labdarúgóligában az újonc vágsellyei együttes. Kellemes meglepetést okozott a Duslo, amely otthon és idegenben is támadófocit játszott, s ha nem jön a szezonvégi formahanyatlás, feljebb is végezhetett volna a tabellán.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTÉKELÉS

„Természetesen elégedettek vagyunk, hiszen várakozáson felül teljesítettünk. Sajnos, a szezon végére elfáradtak a kulcsembereink, és sérülések is sújtottak bennünket. Mivel eléggé szűk a keretünk, nem tudtuk megfelelően pótolni a kieső meghatározó játékosokat. Kolmokov, Ďatko, Čurgali, Charizopulos és Szabó mind a tizenkilenc bajnokin pályára lépett – értékelte a csapat őszi produkcióját lapunknak Jaroš László, a vágsellyeiek menedzsere. – Örülünk, hogy a csatáraink remekül helytálltak, Szabó és Čurgali a II. liga legjobb góllövői közé tartoznak. Középpályásaink is hozták a formájukat, pedig a korábbi karmesterünket, Lalákot az idény nagy részében sérülés miatt nélkülöztük, visszatérése után pedig nem tudta felvenni a ritmust. A Čirik által irányított védelem is sokáig megfelelően játszott, de sérülések és eltiltások miatt többször is át kellett szervezni, s akkor már akadtak problémák. Dicséretet érdemel Kolmokov kapus, aki végig magabiztosan védett. A napokban meghallgattuk az edzők beszámolóját, amelyet elfogadtunk, de bíráltuk a csapat utolsó meccsein nyújtott teljesítményét, és a somorjaiak elleni túl óvatos taktikát.”

Kevesen számítottak arra, hogy a nyáron Nyitráról igazolt 20 éves Lukáš Szabó lesz a csapat egyik gólvágója. A tehetséges csatár remek játékkal hívta fel magára a figyelmet, nem csoda, hogy több hazai és külföldi klub is érdeklődik iránta. A Liberec már a télen vinné, ám a vágsellyei vezetők még korainak tartják a távozását. A mátyusföldiek lőtték a legtöbb gólt a mezőnyben, szám szerint huszonhatot, mégis átlagosan csak 350-en látogatták a hazai meccseket.

„Túlteljesítettük az elvárásokat, így nincs okom panaszra. Még jobb lett volna a mérlegünk, ha nem 19, hanem tizenöt meccs lett volna az őszi idényben, hiszen akkor másodikként zártunk volna – mondta az Új Szónak Dušan Liba, a Duslo 56 éves vezetőedzője. – Otthon és idegenben is támadófocit játszottunk, és ennek meg is lett az eredménye. A szezon végén viszont ráfizettünk arra, hogy kevés játékos állt rendelkezésemre, így a hajrára már fáradtak voltak a húzóemberek, ráadásul sérülések is hátráltattak bennünket. Ezek után – tartalékosan – több pontot is elvesztettünk.”

A vágsellyei keret zömét kölcsönjátékosok alkotják, a nyitrai Ďatkónak, Charizopulosnak, Glendának, a dubnicai Mujkošnak és a nagytapolcsányi Gešnábelnek az idény végével lejárt a szerződése. A Duslo vezetői remélik, hogy megegyeznek a futballisták klubjaival, és valamennyien tavasszal is a rendelkezésükre állnak.

A Nyitrán élő Dušan Liba alaposan ismeri az ottani játékosokat, és vannak újabb kiszemeltjei, rajtuk kívül néhány környékbeli tehetséges fiatallal is szeretnének erősíteni. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?