„Mindannyiunk szívügye a válogatottság”

Miroslav Šatan, a Buffalo Sabres szlovák hokicsillaga néhány napos itthonléte alatt a figyelem fókuszába került. A szakírók még az első közös edzés előtt megtalálták helyét és társait az első alakzatban.

Miroslav Šatan, a Buffalo Sabres szlovák hokicsillaga néhány napos itthonléte alatt a figyelem fókuszába került. A szakírók még az első közös edzés előtt megtalálták helyét és társait az első alakzatban. Arra a kérdésre, mit szólna a Šatan-Demitra-Gáborík összetételű csatártrióhoz, diplomatikusan a következőket válaszolta: „Ez az edzők hatáskörébe tartozik. Ők nem a közvélemény óhaját hallgatva döntenek az összeállításról. Egyébként is sok kiváló képességű, kreatív játékosunk vesz részt a csehországi világbajnokságon. Zömmel olyanok, akik még menet közben is képesek zökkenőmentesen alkalmazkodni a szakvezetők taktikájához, stratégiájához. Nincsenek fenntartásaim, mindenkihez képes vagyok alkalmazkodni” – mondta a Hossa-legénység vezéregyénisége.

A jelek szerint egyelőre nem állt össze a szlovák együttes, alighanem az ostravai csoportmérkőzéseken is folytatódik a csapatépítés. Még lesz lehetőség a svájciak elleni főpróbán bizony akadozó összjáték csiszolására. „A csoportmérkőzéseknek óriási tétje van, hiszen a versenykiírás értelmében az elért eredmények a folytatásban nagy jelentőséggel bírnak. A kiváló játékerőt képviselő vetélytársak elleni párharcokat nem lehet félvállról venni. Nem szabad kísérletezgetni. Más dolog, ha sérülés esetén, vagy bizonyos játékhelyzetekben, mondjuk emberelőnyben vagy emberhátrányban rögtönöznünk kell” – vázolta elképzeléseit a csapatkapitány.

Néhány ászunk még versenyben van az NHL és az AHL rájátszásában, mások sérülésre, egyéb okokra hivatkozva ezúttal nem öltöznek címeres mezbe. Az előző évekhez viszonyítva gyengült a szlovákok játékereje. „Két-három sztárjátékos hiánya nem csökkentheti egy sikerorientált, jó játékerőt képviselő kollektíva ambícióit. Szerintem, akik tehették, ismét vállalták a megmérettetést. Elcsépelt frázisnak tűnik, mégis igaz: a válogatottság mindannyiunk szívügye, a hazaszeretet megnyilvánulása is egyben. Nem hiszem, hogy bárki is kibúvót keresett volna, amikor lemondta részvételét” – vélekedett a nemzeti együttes erejéről, a világsztárok hozzáállásáról a gólerős csatár, aki az eddig címeres mezben lejátszott 83 mérkőzésen 60-szor talált a hálóba! Társaihoz hasonlóan ő is a szurkolók csehországi inváziójára számít. „Ostrava és Prága közelsége, a belépőjegyek hozzáférhetősége, a sok kiválóság felbukkanása alighanem mágnesként vonzza a világbajnoki párharcokra a honi hokirajongókat. Ők pedig, elsősorban a bányászvárosban, hazai környezetet teremthetnek számunkra. Jelenlétük, fergeteges buzdításuk szárnyakat adhat együttesünknek” – mutatott rá a szurkolói támogatás jelentőségére. A hokihívek az előző évekhez hasonlóan érmet kérnek, követelnek majd kedvenceiktől. Ez a tény viszont nagy lélektani megterheléssel is párosul. „Nem vitás, mindenki dobogóra vár bennünket. Az oda vezető úton több komoly akadályt kell majd leküzdenünk. Alapvető célunk, bejutni a negyeddönt#be. Aztán majd meglátjuk... Profik vagyunk, a mellékzörejekre nem figyelünk. Szokásunkhoz híven végkimerülésig küzdünk a győzelemért” – adta közre krédóját a közönségkedvenc Šatan, aki a szlovákok mindhárom világbajnoki érmét, a trófeákat repülőgép fedélzetén szállította haza. „Miért is ne hozhatnánk egy újabb medált ezúttal autóbusszal? – kérdezte egy huncut mosoly kíséretében.

NYERTESEK

Az Új Szó Sportéve versenyünk április 23-ai nyertesei – 10 EZER KORONÁS ÜDÜ-LÉSI UTALVÁNY: Szanyó Gyula, Nagykapos; PÓLÓ: Zdeno Gálik, Banská Štiavnica; Kovács Sándor, Pozsony; Daniel Marton, Prešov; Bohumil Urbanovič, Obyce; Ján Rimarčik, Kassa; Jaroslav Strnisko, Pezinok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?