Miller-siker a nyitányon

Sölden/Düsseldorf. Az amerikai Bode Miller, valamint a német Martina Ertl nyerte meg az óriásműlesiklást az alpesi sí Világkupa idénynyitóján az ausztriai Söldenben.

A kétszeres világbajnok Miller magabiztosan vezetett az első futam után, s végül több mint egy másodperccel előzte meg a francia Frederic Covilit. Az összetettben címvédő – és betegen rajthoz álló – Stephan Eberharter 8., míg a szintén osztrák, súlyos motorbalesete után februárban visszatért Hermann Maier a 16. helyen végzett. A 14. VK-sikerét arató Ertl utoljára 2000-ben, éppen Söldenben diadalmaskodott. A sérülése után visszatért pozsonyi Veronika Zuzulová az első fordulóban kiesett.

Eredmények, óriásműlesiklás, férfiak: 1. Miller (amerikai) 2:09,58; 2. Covili (francia) 2:10,70; 3. Chenal (francia) 2:10,76 ...8. Eberharter (osztrák) 2:11,59. Nők: 1. Ertl (német) 2:31,86; 2. Pärson (svéd) 2:32,06; 3. Contreras (spanyol) 2:32,25.

Düsseldorfban kezdődött az északi sí Világ Kupa új sorozata. Szombaton a férfiak szabad stílusú 1500 m-es sprint távján a szám specialistája, a svéd Peter Larsson diadalmaskodott, megismételve ezzel tavalyi sikerét. A két szlovák induló, Martin Bajčičák (50.) és Ivan Bátory (59.) a selejtezőben fejezte be a küzdelmeket. A nők 800 m-es sprint-versenyét meglepetésre az olasz Gabriella Paruzzi nyerte, a döntőben két orosz riválisát is megelőzte. Vasárnap a kettősváltók mezőnyében svéd győ-zelem született, a Bajčičák–Bátory páros az értékes hatodik helyet szerezte meg.

Eredmények, férfi sprint 1500 m: 1. Peter Larsson (svéd), 2. Martin Koukal (cseh), 3. Thobias Fredriksson (svéd). Férfi kettősváltó: 1. Brink, Larsson (svédek) 22:48,1; 2. Teichmann, Angerer (németek) +1,8 mp; 3. Hetland, Bjerkeli (norvégok) +2,0, ... 6. Martin Bajčičák, Ivan Bátory (szlovákok) +8,6. Női sprint, 800 m: 1. Paruzzi (olasz), 2. Szidko, 3. Csacsina (oroszok). Női kettősváltó: 1. Pedersen, Björgen (norvégok) 12:16,9; 2. Disl,Künzel (németek) +4,2; 3. Szitko, Csacsina (oroszok) +17,5.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?