Milák Kristóf: „Ahhoz több kell, hogy engem megríkassanak”

<p>A 17 éves Milák Kristóf nagyszerű hajrával ezüstérmes lett 100 pillangón a budapesti vizes-világbajnokságon, ráadásul az előfutam és a középdöntő után a fináléban is megdöntötte az ifjúsági világcsúcsot. A versenyt az amerikai Caeleb Dressel nyerte A boldog ezüstérmes a vegyes zónában válaszolgatott az újságírók kérdéseire.</p>

Amikor Kenderesi Tamás berobbant a riói olimpián, sok rajongót szerzett a sajtbureszes beköpésével is. Milák Kristófnak mi lesz a szlogenje?

Nincs szlogenem, nem a szavak, hanem inkább a tettek embere vagyok.

Háromszor úszott a vb-n, mindháromszor megdöntötte az ifjúsági világcsúcsot. Most 50,62-nél tart. Mikor éri el Michael Phelps 49,82-es világrekordját?

Az még messze van. Dressel is messze volt.

Mire gondolt, amikor a benyúlás után megfordult, és meglátta a neve mellett a kettest?

Ilyenről soha nem is álmodtam! Szerintem le lehetett olvasni a számról, felfoghatatlan. (A nagy kivetítőn látszott, ahogy Milák egy nyomdafestéket nem tűrő indulatszóval kommentálja eredményét – a szerk. megj.)

Akkor milyenek voltak az előzetes elvárásai?

Van, amikor gondolok egy számra, hogy milyen időt szeretnék elérni, ami néha össze is jön. Éreztem, hogy jól fog menni, no de ennyire?

Sírt is örömében a célba érés után?

Könnyezés nem volt, ahhoz azért sokkal több kell, hogy engem megríkasson valaki! De azért közel álltam hozzá… Leírhatatlan érzés.

Cseh László beajánlotta a vasárnapi vegyes váltóba, mit szól hozzá?

Tudom, tudom! Csaba bá (Sós Csaba, a magyar szövetségi kapitány – a szerk. megj.) is megkérdezte, de azt mondtam, előbb ússzam le a 100 pillangót, aztán meglátjuk.

Már leúszta…

Igen, igen… Hát szerettem volna megnézni a vízilabdadöntőt is, de úgy látszik, akkor ez most ugrott… (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?