Mikóczy: "Okosabban kell menedzselni Opium Bulletet"

<p>Csak harmadik lett a pozsonyi Kárpáti Díjon Opium Bullet, Mikóczy Zoltán 250 000 euróért vásárolt kétéves versenylova. Az 1600 méteres Listed kategóriájú versenyt egy cseh kanca, Francie nyerte.</p>

A legendás Overdose féltestvérének ez volt a második versenye, szeptember elején Budapesten 1300 méteren győzni tudott. A pozsonyi futam után Mikóczy Zoltánt, Opium Bullet tulajdonosát kérdeztük.

Mi történt?
Ilyen a lóverseny. Az 1600 méter nagyon sok. Opium Bullet a budapesti versenyén nem viselkedett úgy, mint egy klasszikus sprinter, bár a származása szerint az lenne. Azt gondoltuk, hogy hosszabb távon is jó lehet. Most is volt egy jó momentuma, de 1600-on ez kevés. Rövidíteni kell neki a távon. De nemcsak a táv hosszával volt gond, nagyon szerencsétlen verseny volt. Viszont azzal, hogy Opium Bullet a második versenyén kikapott, nem lesz rajtunk teher, lehet vele kísérletezni, és lehet bízni benne, hogy valahol a klasszis elő fog belőle jönni.

Utólag nem bánja, hogy ezen a távon indította?
Az idomár beszélt rá, hogy Pozsonyban fussunk 1600 méteren. Én sprintversenyben, 1200 méteren akartam megfuttatni, de erősebb mezőnyben, Milánóban. Most úgy látom, nem kellett volna másokra hallgatnom, hanem a saját fejem után kellett volna mennem.

Opium Bullet nagyon rosszul rajtolt, egy hossz hátrányba került. Ez mennyiben befolyásolta a végeredményt?
Már másodszor rajtolt gyengén, de ez még nem lett volna katasztrófa, hiszen fel tudott jönni. Rosszabb volt, hogy a zsoké a kanyarban attól tartott, nehogy bezárják, ezért nagyon kívülre vette a lovat, nagy gyorsasággal ment, és kisodródott. Kétszáz méterrel a cél előtt behozta a hátrányát, és három ló teljesen együtt volt, de a másik kettő tovább bírta a finist, így sajnos Opium Bullet csak harmadik lett.

Martin Srnec zsoké mit mondott?
Még nem beszéltem vele, majd nyugodtabb körülmények között. Nem jó, ha az emberből az első csalódottság és emóció beszél. Nagyon csalódott vagyok.

Mit jelent ez a vereség a jövőre nézve?
Ez még nem feltétlenül végzetes dolog. Okosabban kell menedzselni, és okosabban kell a versenyekre felkészíteni a lovat.

Overdose esetében is többször előfordult, hogy rossz tanácsokat kapott. Nyilván mindenki jót akar, de hogyan lehet kiválasztani a sok tanácsból azt, amit érdemes megfogadni?
Eddig az bizonyosodott be, hogy az jön be, ha a saját akaratomat viszem keresztül. A jövőben csak magamra fogok hallgatni.

Istállójának, a Miko Racingnek külön rész volt elkülönítve a pozsonyi tribünön. A barátai hogy élték át a versenyt?
Nem is akarták elhinni, hogy veszíthet a ló. Mégis veszített. Döbbenet és csalódás uralkodik, mindenki ünnepelni jött.

Opium Bullet formája alapján megalapozottak voltak a nagy elvárások, vagy ezek inkább Overdose-nak szóltak?
Ez inkább Overdose-nak szólt, meg annak, hogy ilyen hatalmas pénzért még nem vettek a régióban lovat. Ezért mindenki rendkívüli teljesítményt várt tőle, de egyelőre még adós maradt vele.

Megfordult most a fejében, hogy kidobott az ablakon negyedmillió eurót?
Nemcsak most, ilyen gondolatok folyamatosan járnak a fejemben. Már korábban féltem, hogy ez fog történni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?