Miért vezet a dunaszerdahelyi sakkcsapat?

J. MÉSZÁROS KÁROLYNéhány éve az utánpótlás területén jeleskedtek a dunaszerdahelyi sakkozók, idén már a felnőttek legmagasabb osztályú csapatbajnokságában, az extraligában is kitűnnek. Négy forduló után vezetik a táblázatot, s a januári folytatásig biztosan az élen maradnak.

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Néhány éve az utánpótlás területén jeleskedtek a dunaszerdahelyi sakkozók, idén már a felnőttek legmagasabb osztályú csapatbajnokságában, az extraligában is kitűnnek. Négy forduló után vezetik a táblázatot, s a januári folytatásig biztosan az élen maradnak. Ha így folytatják, akár tovább is.

„Eléggé fantasztikus, hogy vezetünk, nemigen számítottam rá – mondja Petényi Tamás, aki rendre az első táblán játszott. – Pedig nem könnyű ellenfelekkel találkoztunk, nagyon erősek voltak, de a relatíve könnyebbek még hátravannak.”

Tizenegy fordulós a bajnokság, s a csallóköziek eddig mind a négy meccsüket megnyerték, akár a pozsonyi Slovan, amely csak segédpontokkal szorul a második helyre. Az ősztől nemzetközi mester Petényinek eddig a megszerezhető négyből két pontja van. „Külföldi nagymestereink felajánlották, hogy előttük játszhatok. Ha sikerülne elég pontot gyűjtenem az első táblán, akkor nagymesteri normát szerezhetek.”

Ráchela József csapatvezető, a dunaszerdahelyi sakk egyik mozgatója is nagyon örül annak, hogy vezetnek a bajnokságban. „Elég jó csapatunk van. Visszajött Csiba Dominik, s vele is megerősödtünk. Korábban az utolsó táblákon veszítettünk, idén erősítettünk itt is – jelzi Ráchela a változásokat. – Nem volt könnyű, de magyarországi nagymestereink megértették, miért akarjuk fiatal nemzetközi mesterünket az első táblán játszatni. Úgy érzem, mindenki a csapatért harcol. Számunkra ugyanolyan értéke van minden pontnak, függetlenül attól, hogy az első vagy az utolsó táblán szerezzük. Az a jó, hogy mindegyik alkalommal szinte ugyanabban a felállításban ülhettünk asztalhoz. A bajnokság előtt ugyanis úgy sikerült kialakítani a versenynaptárt, hogy ne akkor legyenek a fordulók, mint a magyar NB I-ben. Vezetésünk annak is köszönhető, hogy kiegyensúlyozott a csapatunk van. Legközelebb a pozsonyi Slovan és Doprastav lesz az ellenfelünk, és ismét küzdeni fogunk.”

Dunaszerdahelyen egyelőre nem beszélnek a bajnoki címről, hiszen a pontvadászatnak mindössze az első harmada zajlott le. Ha azonban végignézzük az extraligás mezőnyt, kiolvasható belőle, hogy könnyen dobogón is végezhetnek a csallóköziek. Hogy melyik fokán, az a következő hónapokban dől el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?