Michal Hipp Fradi-veréssel debütált Szombathelyen

Bajnokot vert a sereghajtó, a Haladás legyőzte a Ferencvárost, nem botlott a Videoton, fiesztát rendezett a Debrecen.

Bajnokot vert a sereghajtó, a Haladás legyőzte a Ferencvárost, nem botlott a Videoton, fiesztát rendezett a Debrecen. Ez történt a labdarúgó NB I-ben.

Új stadion, új csapat

Michal Hipp első hazai meccsén nagy győzelmet aratott a Haladás kispadján: okos, fegyelmezett, olykor látványos játékkal verte csapata a toronymagas esélyes Ferencvárost. A mérkőzés szombathelyi szempontból meseszerűen alakult, hiszen a vadonatúj stadionban, telt ház (9 ezer néző) előtt a Hali szerzett vezetést a galántai születésű Karol Mészáros góljával. A Fradi ugyan egyenlített, de a hajrában a csereként beállt 17 éves Kiss Tamás pimasz emelésével Vas megyében maradt a három pont. A forduló másik nagy meglepetését a forduló előtt utolsó helyen álló Mezőkövesd szolgáltatta azzal, hogy négy hónap után nyerni tudott a bajnokságban, ráadásul Kuttor Attila csapata a bajnoki címvédőt győzte le idegenben.

Megtáltosodott az Újpest

Nincs könnyű szezonja az Újpestnek, hiszen a szurkolók rendszeres sportszerűtlen viselkedése miatt, sorozatban zárt kapuk mögött lép pályára a csapat. Mivel azonban ezúttal idegenben játszottak a lilák, nem kongott (annyira) a lelátó. Nebojsa Vignjevics együttese az első félidőben lemosta a pályáról a Diósgyőrt és megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, így sorozatban három győzelemnél járnak az újpestiek és bejelentkeztek a bronzéremre. Bódog Tamás, a DVTK vezetőedzője különös magyarázatot talált csapata gyenge játékára: „Ha visszagondolok arra, hogy milyen zenéket hallgattak a játékosok az öltözőben a meccs előtt, akkor komolyan mondom, olyan érzésem volt, mintha egy romantikus társkereső klubban lettem volna. Lehet, emiatt aludtak be a játékosok.”

Ötös után ötös

A Debrecent nyugodtan nevezhetjük az idei bajnokság meglepetéscsapatának is, hiszen a jobbára helyi kötődésű fiatalokra épülő együttes mostanra a Ferencváros és a Videoton legfőbb üldözőjévé lépett elő. Igaz ez akkor is, ha az előző fordulóban épp a Viditől kapott egy ötöst a Loki. Bódi Ádámék azonban gyorsan feledtették a kisiklást, ráadásul stílszerűen egy ötössel. A Vasas ellen aratott kiütéses győzelem még nagyobb arányú is lehetett volna, ha Takács Tamás legalább minden második 100 százalékos ziccerét belövi…

Remi az újoncok meccsén

Küzdelmes mérkőzésen remizett egymással a két újonc Balmazújvároson. Horváth Ferenc, a hazaiak szakvezetője így értékelte a mérkőzést: „Nagyon értékes ez az egy pont a Puskás Akadémia ellen, hiszen a két klub anyagi lehetőségeit nem lehet összehasonlítani. Három forduló óta veretlenek vagyunk, ez már egy olyan hosszú sorozat számunkra, mint amilyen a Szomszédok volt és annyi pénzből is hoztuk össze, mint ők. ”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?