Michael Schumacher hatvanadik diadala

Silverstone. Michael Schumacher (Ferrari) nagy fölénnyel nyerte a Forma–1-es Brit Nagydíjat csapattársa, a brazil Rubens Barrichello, valamint a kolumbiai Juan Pablo Montoya előtt. A négyszeres világbajnok német csillag pályafutása 60. diadalát aratta. Barrichello nem tudott elindulni a felvezető körre, így a 2.

Silverstone. Michael Schumacher (Ferrari) nagy fölénnyel nyerte a Forma–1-es Brit Nagydíjat csapattársa, a brazil Rubens Barrichello, valamint a kolumbiai Juan Pablo Montoya előtt. A négyszeres világbajnok német csillag pályafutása 60. diadalát aratta. Barrichello nem tudott elindulni a felvezető körre, így a 2. hely helyett csak a mezőny végéről kezdhette a Brit Nagydíjat.

A rajt után simán elment a mezőny, Montoya (BMW-Williams) megőrizte az 1. helyet a Schumacher-fivérek, Michael és Ralf (BMW-Williams) előtt. Az 1. kör végén Barrichello már a 14. helyen száguldott. Aztán M. Schumacher támadta Montoyát, de nem történt helycsere az élen. Az egyre hevesebb eső miatt a legjobbak kimentek a boxba, Montoya és M. Schumacher kerékcseréje is 9,6 mp-ig tartott. A 16. körben Montoya kisebb hibáját kihasználva M. Schumacher az élre vágott, s fokozatosan egyre nagyobb előnyre tett szert. R. Schumacher tankolása a szerelők hibája miatt sikertelen volt, a német közel fél percig állt emiatt a boxban.

A Brit Nagydíj, (60 kör, 308,356 km) hivatalos végeredménye: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 1:31:45,015 óra; 2. Barrichello (brazil, Ferrari) 1:31:59,593; 3. Montoya (kolumbiai, BMW-Williams) 1:32:16,676; 4. Villeneuve (kanadai, BAR-Honda) 1 kör hátrány; 5. Panis (francia, BAR-Honda) 1 kör h.; 6. Heidfeld (német, Sauber-Petronas) 1 kör h.; 7. Fisichella (olasz, Jordan-Honda) 1 kör h.; 8. R. Schumacher (német, BMW-Williams) 1 kör h.

A Forma–1-es világbajnokság állása a tizedik futam után – pilóták: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 86 pont, 2. Barrichello (brazil, Ferrari) 32, 3. Montoya (kolumbiai, BMW-Williams) 31, 4. R. Schumacher (német, BMW-Williams) 30, 5. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 26, 6. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 11. Konstruktőrök: 1. Ferrari 118 pont, 2. BMW-Williams 61, 3. McLaren-Mercedes 37, 4. Renault 14, 5. Sauber-Petronas 10, 6. Jordan-Honda 6.

Michael Schumachert 17 pont választja el az ötödik világbajnoki címtől, de ennyire csak akkor lenne szüksége, ha a mögötte 54 pontos hátránnyal második Rubens Barrichello megnyerné a hátra lévő hét versenyt. Amennyiben a Ferrari német klasszisa győz a július 21-i Francia Nagydíjon, s csapattársa nem szerez 3 pontnál többet, akkor a dél-amerikai már semmiképpen sem előzheti meg. A magny-cours-i világbajnok-avatáshoz az is kellene, hogy M. Schumacher mögött ne a kolumbiai Juan Pablo Montoya vagy Ralf Schumacher legyen a második.

NYILATKOZATOK – Michael Schumacher: – Sokáig nem tudtam eldönteni, hogy milyen gumikat használjak, de szerencsére Ross Brawn technikai igazgató helyettem is vállalta ezt a feladatot. Újra igaza lett, ezért köszönettel tartozom neki. Nagyon sokszor változtak a körülmények, előfordult amikor körről-körre más volt a pálya.

Rubens Barrichello: – Fantasztikus volt a verseny, pedig számomra nagyon rosszul indult. Borzasztó érzés volt, amikor a felvezető kör előtt megállt a motorom. Szerencsére a kiválóan előkészített autó utána már remekül ment. Nagyon sokat kellett küzdenem futam közben, de megérte. – Esőben jobbnak bizonyultam még Michaelnél is, a száraz pályán viszont esélyem sem volt. Mindent megtettem a győzelemért, de nem tudtam jobb eredményt elérni.

Következik a világbajnokság 11. futama, a Francia Nagydíj (Magny-Cours, július 21.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?