Mi történt a pocsolyában?

<p>Akeem Adams tragédiája óta először nyert a Fradi. Érzelemgazdag mérkőzést játszottak Diósgyőrben a labdarúgó NB I 13. fordulójában.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Megszakította négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériáját a Ferencváros. A Fradi 4:1-re győzött az előző nyolc meccse közül hetet megnyerő Diósgyőr otthonában. Nagy meglepetésnek tűnik az eredmény, de aki hétről hétre követi a magyar bajnokság menetét, az tudja, várható volt ez a Fradi-siker…

Rakaczki és Adams meccse

Amúgy nem volt rossz meccs, Julian Jenner és Gyömbér Gábor szép gólt szerzett. Tűrhető iram, feszültség, lelkes szurkolótáborok – minden adott volt. Pluszpont, hogy a drukkerek ezúttal sportszerűségből is kitettek magukért. A diósgyőri ultrák a „Bence és Akeem, a Ti meccsetek mindennél fontosabb!” feliratú molinóval várták a csapatokat. Ezzel a DVTK leukémiával küzdő kapusára, Rakaczki Bencére, valamint a szívinfarktusa óta az életéért küzdő trinidadi Akeem Adamsre utaltak. A Ferencváros az Adamsszel történt tragédia óta először nyert mérkőzést. Azt, hogy a futballista állapota mennyire megviselte társainak lelkivilágát, Ricardo Moniz reakciójából láthattuk. A zöld-fehérek edzője előbb Adams mezét mutatta fel a szurkolóknak, majd nyilatkozat helyett a könnyeivel küszködve elsétált a televíziós kamerák elől. A Fradit talán az is felpaprikázta, hogy a mérkőzés előtt Tomiszlav Szivics, a diósgyőriek edzője „középcsapatok” találkozójáról beszélt, s biztos volt abban, hogy a DVTK legyőzi a Ferencvárost. Ez azonban immár 32 éve nem sikerül hazai pályán a borsodi gárdának.

Garancsi ébresztőt fújt

Bombameglepetés született Kaposváron is. Totógyilkos meccsen Rákóczi–Videoton 1:0. A kaposvári csapatnak ez volt az első hazai győzelme a szezon során. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az első félidőben Nikolicsot a kaposvári védők gyanús körülmények között tüntették el a tizenhatoson belül, de a bíró nem ítélt tizenegyest. A szünet után viszont könnyű szívvel fújt a sípjába, amikor Bőle összeesett a Vidi kapuja előtt. Waltner belőtte a büntetőt, a sereghajtó ezzel verte a bajnokaspiránst. A hibás játékvezetői ítéletek azonban nem magyarázhatják a Videoton gyönge formáját, a piros-kékek egymás után kétszer kaptak ki az NB I-ben.

A mérkőzés előtt néhány nappal egyébként – hosszú idő után először – megszólalt a Videoton tulajdonosa is. Garancsi István a Sportgézának adott nyilatkozatában keményen kritizálta a magyar labdarúgás vezetőit. A klubtulaj furcsállotta, hogy a holland– magyar mérkőzés után olyan felelősök hallgattak a kudarc okairól, mint az MLSZ főtitkára (Berzi Sándor), a szövetség sportigazgatója (Nyilasi Tibor) vagy a klubok által delegált klubelnök (Tarsoly Csaba). S mondott még egyebeket is: „A mosakodásra megy el az energiánk. Így nem lehet fejlődni. Ahhoz előbb ki kell mászni a pocsolyából. És főleg nem azt kommunikálni róla, hogy pezsgőfürdő. Ez a történelmi vereség egyben egy igazi történelmi esély is, amelyet nagyon meg kellene ragadni.” Igaza van Garancsinak, ébresztő!

Sztrájk, buli vagy csapatösszetartás?

De a magyar futballban nem csak szakmai problémák vannak, Zalaegerszegen megelevenedtek a kilencvenes évek, amikor rendszeresek voltak a rendezetlen tulajdonviszonyok és az anyagi problémák. A másodosztályban szereplő klub játékosai közül néhányan szerda éjszaka az öltözőben aludtak, mivel az egyesület hónapok óta nem utalta át nekik a fizetésüket. A helyzetet jellemzi, hogy az edző, Lendvai Miklós szerint „csapatösszetartás” zajlott, míg a klubelnök, Nagy Ferenc úgy tudja, hogy a focisták az egyik játékos születésnapját ünnepelték (az öltözőben…), majd ezután döntöttek a figyelemfelkeltő akció mellett. Az őszinteség továbbra sem erős oldala a magyar futballvezetőknek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?