Mezcserére nem gondol

Komárom. A hét végén befejeződött az angol futballbajnokság, a Middlesbrough csapatában futballozó Németh Szilárd második idényét zárta a szigetországban. Hét találatával az olasz Maccarone (9) mögött – Geremivel holtversenyben – együttese második legjobb góllövője lett.

Németh gólöröme, a Middlesbrough csatára idén a Premier League-ben hétszer talált a hálóbaszili.sk-felvéteMiként értékeli az elmúlt szezonbeli szereplését?

Elégedett vagyok, hiszen lényegesen sikeresebb esztendőt zártam, mint egy éve (a tavalyi bajnokságban háromszor volt eredményes – a szerk. megj.). Úgy érzem, végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottam, az már nem rajtam múlott, hogy Steve McClaren vezetőedző olykor érthetetlenül mellőzött. Biztosra veszem, ha több lehetőséget kapok, gyarapítottam volna találataim számát, de a cserepadról nem lehet gólokat lőni. Az viszont jólesett, hogy az angol tollforgatók is elismeréssel írtak rólam.

Még hároméves szerződés köti a Middlesbrough-hoz, a vártnál kevesebb játéklehetőség miatt esetleg nem gondolt a mezcserére?

Ez meg sem fordult a fejemben. Egyébként McClaren mesterrel egyáltalán nincs problémám. Csak néha nem értem az észjárását, s Angliában nem szokás magyarázatot kérni az edzőtől. Remélem, a következő idényben már nem lesznek ilyen gondjaim.

Mikor ment legjobban a játék?

Azt hiszem decemberben, akkor parádés gólt lőttem többek között a Manchester Unitednek. Azonban a május elejei, Tottenham elleni meccsen is kijött a lépés, egy találattal és három gólpasszal járultam hozzá az 5:1-es győzelemhez.

A zárófordulóban sérülés miatt nem léphetett pályára, rendbejött már?

Sajnos, izomhúzódást szenvedtem, ezért el sem utaztam Boltonba, így már szombaton este Komáromba lehettem. Szerencsére, nem komoly a dolog, gyógyítgatom magam, s a jövő héten elkezdhetem az egyéni edzéseket. Egyébként csak július elején térek vissza Angliába, akkor kezdődik a felkészülés.

A válogatottban is remekelt, nem neheztelt Ladislav Jurkemikre, hogy Liechtenstein ellen csak tartalékként jutott szóhoz?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt bennem egy kis tüske, de tudomásul vettem az edző döntését. Aztán a szünet után játékommal bizonyítottam, hogy ott a helyem a kezdőcsapatban.

Júniusban két kulcsfontosságú Eb-selejtezőt játszik a válogatott. Hol készül addig?

Felváltva Komáromban és Pozsonyban.

Biztosan nem az Interrel fog gyakorolni.

Már megegyeztem a Slovan vezetőivel, hogy az égszínkékekkel edzhetek.

Pozsonyba a törökök jönnek, majd éppen Middlesbrough-ban Anglia következik. Mit vár az Eb-selejtezőktől?

Rendkívül fontos lesz az első összecsapás: ha a téglamezei stadionban nem nyerünk Bastürkék ellen, elúsznak a továbbjutási reményeink. Ha viszont győzünk, akkor még minden megtörténhet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?