Mészáros anapai Eb-bronza

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS„Ilyen még nem volt! Legalábbis az, hogy három éremmel térjünk haza egy világversenyről – lelkendezett Kovács Tamás edző, aki az öttagú szlovák miniküldöttséget vezette az oroszországi Anapában rendezett diák ökölvívó Európa-bajnokságon.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

„Ilyen még nem volt! Legalábbis az, hogy három éremmel térjünk haza egy világversenyről – lelkendezett Kovács Tamás edző, aki az öttagú szlovák miniküldöttséget vezette az oroszországi Anapában rendezett diák ökölvívó Európa-bajnokságon. – Három bokszolót küldtünk ringbe, s mindannyian dobogósok lettek. Nagy szenzáció a három bronzérem, a fiúk teljesítménye megközelítette az európai diákélvonalat. Kis ország nagy eredményt ért el a sportág nagyhatalmai között. Úgy érzem, valami nagy sikersorozat kezdetén járunk, új bokszélet nyitánya a 14–15 éves korosztályban tapasztalt feltörésünk. Összesen 22 ország 118 bunyósa indult, s a házigazda oroszok tizennégy aranyat nyertek.”

A trióból is kitűnik a 14 éves jókai Mészáros Filip, aki egy éve bokszol a galántai KO Box klubban. Két hónapja már a mátyusföldi városban lakik, napi két edzésen készül, és individuális tanterv szerint tanul. „Tavaly eljött a szüleivel, s azóta köztünk van – meséli Kovács Tamás, aki a KO Boxban is vezetőedző. – Az egész nyarat végigedzette velem, amikor profi mérkőzésemre készültem, még a tíz kilométeres futást is a férfiakkal tette meg. Az erőnléti munkában már vissza kell fognom, annyira hajtaná magát. Van tehetsége, és hatalmas benne az akaraterő. Vetélytársai közül a legrövidebb ideje bokszol, mindössze tizennégy meccsnél tart, míg riválisai már nyolcvan-százat is maguk mögött hagytak a ringben.”

Filip a 46 kilóban versenyzett. Tizennégyen indultak, s a jókai tehetség az első fordulóban erőnyerő volt, a negyeddöntőben 10:5-re verte a nála magasabb bolgár Delcsevet. Mészáros az elődöntőben is harcolt, de nem talált igazi ellenszert a technikailag képzett, s végül az Eb-címig menetelő ír McCarthy bokszolására. Bronzérme is nagy lökést adhat a fiatal bunyósnak.

Ugyanez vonatkozik a dubnicai Juraj Didire (48 kg, 13 induló) és a vranovi Marián Džubára (68 kg, 5). Utóbbi ugyan elvesztette egyetlen meccsét, de a későbbi aranyérmessel szemben. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?