Messiásként várják a főtámogatót

Szenc. Miután a Slovan vezérkara nem egyezett meg Daniel Jammer német üzletemberrel, továbbra is komoly anyagi gondokkal küszködik a pozsonyi klub. Az egyesület háza táján szinte Messiásként várják a főtámogatót.

Harcképtelen játékosokra még a Slovanban sincs szükségSomogyi Tibor felvétele egy korábbi mérkőzésen készült A sereghajtó őszi keretéből Dzúrik (B. Bystrica), Šesták és Vomáčka (mindkettő Žilina) távozott. A vezetők elmondása szerint öt új szerzeménnyel, a zsolnai Rzeszotóval, Tomáš Ďuricával (legutóbb Dinamo Moszkva), a ligeti Obšitníkkal és két brünni védővel, Krškóval és Vojtíšekkel erőősítettek. Azonban kiderült, valójában csak Rzeszoto és Obšitník érkezett... „Január elején megegyeztem Adamec edzővel, hogy a Téglamezőn folytatom, később, amikor úgy tűnt, hogy Jozef Chovanec lesz a tréner, már szinte lemondtam arról, hogy a Slovan játékosa leszek. Az égszínkék csapatnál bizonyítani akarom, hogy nem felejtettem el futballozni” – mondta Martin Obšitník.

Félórás késéssel kezdődött az együttes tegnapi szenci gyakorlása, mert Jozef Adamec vezetőedző alapos fejmosást tartott az öltözőben. Erélyesen bírálta a játékosok hozzáállását, s pénzbüntetést helyezett kilátásba. Ez szépen hangzik, csak az a probléma, hogy a futballisták az év elejétől még egy fillért sem kaptak. (Decemberben Daniel Jammer rendezte az elmaradt béreket.)

A hatvanperces sűrű hóeséssel tarkított pergő tréningen különböző támadáskombinációkat próbáltak a labdarúgók, minden akció lövéssel végződött, így egyáltalán nem unatkoztak a kapusok.

„Az alapozás kezdetétől kaotikus állapotok uralkodtak nálunk, a beígért neves légiósok helyett csupán ketten érkeztek, azok is csak vendégjátékosként. Krško sérült, csakúgy, mint Vojtíšek, Ďurica pedig térdm?tétje után csak most kezd lábadozni. Harcképtelen játékosokra nincs szükségünk. A Fradi ellen két szerb sportolót is kipróbáltunk, de csak azzal t?ntek ki, hogy nem hoztak magukkal futballcip#t... Pénz nélkül nem lehet labdarúgókat igazolni. Ilyen körülmények között (ismét nincs melegvíz a stadionban – a szerző megj.) rendkívül nehéz dolgunk lesz, hogy kiharcoljuk a bennmaradást. Mindössze egyetlen dolog vigasztal, hogy az utolsó helyről csak előbbre léphetünk. Minden pontért szívósan megküzdünk, s remélem, hogy szurkolóink visszatérnek a lelátókra, és segítségükkel elrugaszkodunk az alsóházból” – szögezte le Jozef Adamec.

Hornyák Zsolt nem kímélte magát a gyakorláson. „Novemberben több társammal együtt beadtuk a felmondást, mert a klub nem teljesítette a szerződésben foglaltakat. Azonban Mikuláš Tarči – ő lett volna a klubigazgató – közölte velünk, hogy a német támogató érkezése után megoldódnak az anyagi problémák. Sajnos, minden másképp alakult... Remélem, hamarosan új szponzor érkezik, és sikerül elkerülnünk a kiesést.”

Kiss Dániel nem fél a kihívástól

Szenc. „A válogatott Branislav Rzeszoto érkezése még keményebb munkára ösztönöz. Nem tagadom, védeni akarok” – jelentette ki a húszesztendős taksonyi származású Kiss Dániel, aki ősszel Trančíkkal küzdött a csapatba kerülésért. Kis a tegnapi edzésen több ízben is bravúrosan védett. (sz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?