Mentálisan is erősebbek

<p>Eduarda Amorim a Larvik elleni döntő visszavágóján két góllal és nagyszerű védekezéssel járult hozzá a győri női kézilabdacsapat Bajnokok Ligája-diadalához. A 26 éves brazil átlövővel a meccs utáni általános eufóriában beszélgettünk.</p>

BŐD TITANILLA

Milyen érzés Bajnokok Ligája-győztesnek lenni?

Nagy elégtétel. Végre megszereztük a városnak és a klubnak ezt a trófeát. Hosszú éveken át dolgoztunk ezért, s ez a kicsúcsosodás most csodálatos. Nagyon boldog vagyok.

Nehezebb volt a visszavágó, mint az első mérkőzés?

Mindig nehezebb. Most azonban végig annyira koncentráltunk, hogy nem éreztük, ez egy BL-döntő. Nem voltunk idegesek, tudtuk, mit kell tennünk, és meg is tettük.

Előnyt jelentett, hogy a második meccset játszották itthon?

Ezen a szinten ez már nem számít. Ezek a játékosok képesek jól játszani idegenben is, és ez ránk is igaz, hiszen mi sem voltunk igazán itthon. Természetesen rengeteg szurkolónk jött el Veszprémbe, de mégsem a hazai csarnokunkban játszottunk. Persze ilyen hangulatban remek volt kézilabdázni, nem panaszkodhatom!

Kiválóan kezdték a mérkőzést, vezettek 5:1-re és 9:2-re is. Ez volt a taktika: az elején lerohanni a norvégokat?

Minden egyes meccset próbálunk így kezdeni. Tudjuk, hogy nagyon jól kell védekeznünk, és ha jó a védelem, akkor támadni is sokkal egyszerűbb. Olyankor nincs rajtunk nyomás, hogy minden lövésből gólt kell szereznünk.

A Győr már tavaly is BL-döntős volt, de akkor idegenben lőtt kevesebb gólja miatt alulmaradt a Podgoricával szemben, most viszont kettős győzelemmel diadalmaskodott. Miben erősebb ez a mostani együttes, mint az egy évvel ezelőtti?

Sokkal inkább csapatként játszunk. Mentálisan is erősebbek vagyunk. Soha nem adtuk fel, és képesek voltunk teljes 60 percen át maximálisan koncentrálni. Tavaly nüanszokon ment el a BL-győzelem, idén végre a miénk lett!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?