Mély ütések, nagy revans

Budapest. Botrányos körülmények között védte meg a WBO nagypehelysúlyú interkontinentális címét Nagy „Csonttörő” János Julio Pablo Chacón ellen. Az argentin versenyzőt egy mélyütéssel küldte padlóra a magyar öklöző, Chacón a szabályban meghatározott öt perc után sem állt talpra.

Budapest. Botrányos körülmények között védte meg a WBO nagypehelysúlyú interkontinentális címét Nagy „Csonttörő” János Julio Pablo Chacón ellen. Az argentin versenyzőt egy mélyütéssel küldte padlóra a magyar öklöző, Chacón a szabályban meghatározott öt perc után sem állt talpra. Ezek után a német mérkőzésvezető, aki szerint nem ütött öv alá Nagy – a felvételek tanúsága szerint jócskán alatta volt – kihirdette Nagy győzelmét.

Telt ház, háromezer ember várta a szolnoki sportcsarnokban, hogy Nagy János revansot vegyen Kokó két évvel ezelőtti kiütése miatt. Két éve a Kisstadionban Chacón technikai K.O.-val verte a WBO pehelysúlyú világbajnoki címét birtokló Kovácsot. Ez a meccs ezúttal „csak” az interkontinentális bajnoki övért, egyszersmind a világbajnoki kihívói jog megszerzéséért zajlott. A találkozó nyolcadik menetében a magyar öklözőt második mélyütése után megintették, a tizedikben aztán következett a botrány. Nagy nyilvánvaló mélyütése után Chacón elterült – heretájékra kapott egy balfelütést –, és első szándékra ugyan felállt volna, a ringbe rohanó edzői tanácsára azonban lent maradt. A ringben hatalmas volt a káosz, egymást győzködték a felek igazukról. A német mérkőzésvezető úgy ítélte meg a helyzetet, hogy nem volt mélyütés, és azt szorgalmazta, hogy öt perc várakozási idő után folytatódjék a küzdelem. Chacón erre nem volt hajlandó, a mérkőzés ellenőre, Kovács István pedig a német bíróval egyetemben kihirdette azt, amit a szabályok szerint tenni kell: technikai kiütéssel Nagy János nyert. Chacón miközben bicegett kifelé a ringből, csak annyit mondott: ellopták tőle a világbajnoki övet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?