Megvan az első DAC-győzelem, 3:1 a kassaiak ellen

Dunaszerdahely |

<p>Megszerezte első győzelmét az aktuális szezonban a DAC, miután 3:1-re legyőzte a kassaiakat a labdarúgó Fortuna Liga 4. fordulójában.</p>

A kassaiak eddig mind a hat tétmeccsüket elvesztették a szezonban, a DAC pedig még nem nyert bajnokit ebben az idényben, így mindkét együttesen nagy volt a nyomás.
A DAC kezdte jobban a találkozót, a 6. percben Szabó Ottó előreívelése után Ujlaky lőtt közelről a hálóba -1:0. Három perccel kesőbb Sabler került ziccerbe, de a kassai kapus védett. A félidő közepétől kezdtek egyre felbátorodni a vendégek, főleg Pačinda volt elemében, de Penksa a hazai kapuban magabiztosan látta el a feladatát. Egészen a 41. percig, amikor üres volt a hazai védelem jobb oldala, Pačinda kapott jó indítást, lövése után pedig a labda Penksa lába között utat talált a hálóba - 1:1.
A második játékrészt is jól kezdték a sárga-kékek, a 48. percben egy levágódó labda Sablerhez pattant, aki nem hibázott - 2:1. (A szituáció eléggé lesgyanús volt.) A 70. percben óriási hazai ziccer maradt ki: Jurčo szemtől szemben a kapussal kapásból mellé bombázott. A másik oldalon is kimaradt az egyenlítési lehetőség. A sárga-kékek előnyét a frissen beállt Černák növelhette volna, de szép cselek után a kapust találta el.
Az utolsó tíz percben hol az egyik, hol a másik kapu előtt pattogott a labda, ám a 87. percben egy szabadrúgás után a DAC bebiztosította győzelmét: közvetlen közelről Jurčo kotorta be a labdát a hálóba - 3:1.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?