Megtiszteltetés, kihívás

Budapest. Garami József váltja a kedden menesztett Csank Jánost a Ferencváros labdarúgócsapatának kispadján. A 62 éves szakember szakmai igazgatóként a vezetőedzői teendőket is ellátja, segítője Pölöskei Gábor és Keller József lesz.

Budapest. Garami József váltja a kedden menesztett Csank Jánost a Ferencváros labdarúgócsapatának kispadján. A 62 éves szakember szakmai igazgatóként a vezetőedzői teendőket is ellátja, segítője Pölöskei Gábor és Keller József lesz. – Óriási megtiszteltetést és legalább ugyanekkora kihívást jelent a Ferencvárosnál dolgozni – mondta az új szakvezető. – Azt hiszem, az ország legnépszerűbb klubjának ajánlatát senki sem utasította volna vissza. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, a szurkolók azt szeretnék, ha mindig dobogós helyen állna a csapat.

Garamitól azt várják a vezetők, hogy olyan együttest állítson össze, amely a nyári átigazolások után ismét versenyben lesz a bajnoki címért. A 62 éves szakember eddig az MTK Hungária szakmai igazgatója volt, edzőként utoljára a Győri ETO-nál dolgozott. Munkaviszonya a bajnokság jelenlegi éllovasánál megszűnik, ferencvárosi szerződése január 1-jén lép életbe és várhatóan másfél évre szól.

Garami 1987-ben öt mérkőzésen megbízott szövetségi kapitányként irányította a magyar válogatottat, 1997-ben bajnokságot nyert az MTK-val. Vezetésével a Pécsi MFC és az Újpest egyszer-egyszer volt ezüst- és bronzérmes az NB I-ben, a pécsiekkel Magyar Kupát nyert 1990-ben.

Véleményt kért a hírügynökség a menesztett Csank Jánostól is. – Mivel nem sikerült dobogós helyen zárni az évet, számítottam rá, hogy a klub vezetői mással képzelik el a folytatást. A bajnoki cím megszerzése nagyon kellemes emlék, és sokat jelent számomra. Az eltávolításom természetesen más kategóriába tartozik. Ezzel együtt nem történt tragédia.

Csank szerint a jelenlegi helyezés nem tükrözi volt csapata valós tudását. – Nagyon sok volt a sérültünk. Úgy érzem, hogy ennél kicsivel jobban szerepelhettünk volna, ha mindenkire a rendelkezésemre áll.

A címvédő FTC 22 forduló után csupán az ötödik helyen áll az NB I-ben, s kilenc pont a hátránya a nemzetközi kupaszereplést garantáló második helyezett Zalaegerszeggel szemben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?