Megtévesztő manőver

Tegnap délelőtt elutazott Szkopjéba a szlovák futballválogatott, amely ma este (19.00) fontos Eb-selejtezőn Macedónia ellen lép pályára. A vendégeknek mindenképpen nyerniük kell, ha versenyben akarnak maradni a továbbjutásért vívott küzdelemben.

Végül a térdsérüléssel bajlódó Vladimír Janočko is az együttessel tartott, a csapat orvosa szerint vállalhatja a játékot. Eddig kétszer találkozott egymással a két válogatott, 2000 őszén Pozsonyban 2:0-ra , majd egy évvel később a mai találkozó színhelyén 5:0-ra nyertek Karhanék. Azóta azonban sok víz lefolyt a Dunán, nagy fegyverténynek számít, hogy tavaly a macedónok idegenben kétszer vezettek, s végül döntetleneztek az angolokkal (2:2).

„Mivel ősszel kikaptunk a törököktől és az angoloktól, már nem betlizhetünk. A szakmai stáb tagjai és a futballisták tisztában vannak azzal, milyen komoly a helyzet. Védenceim fogadkoznak, hogy kihozzák magukból a maximumot, s begyűjtjük a három pontot. Hiszen, ha ismét kudarcot vallanánk, akkor vállalnunk kell a felelősséget. De egyelőre erre gondolni sem merek” – jelentette ki Ladislav Jurkemik vezetőedző.

A hazaiak általában egy kimondott támadóval szerepelnek, bár most azt ígérik, hogy három csatár ostromolja majd a kaput. A szlovák tréner szerint ez csak megtévesztésnek szánják a macedónok. Jurkemik valószínűleg Németh Szilárd ékpárjaként nem a Slovanban gyengélkedő Róbert Vitteket, hanem az Olomoucban légióskodó Ľuboš Reitert jelöli. Egy biztos, csupán akkor lehet sikeres a szlovák együttes, ha bátran fog futballozni. Hiszen a korábbi meccsek nagy részén gyakran sündisznóállásba vonult, s arra várt, mit produkál az ellenfél. Aztán a legtöbbször már hiába futott az eredmény után... Attól is sok függ, milyen teljesítményt nyújtanak majd a rutinos a középpályások, és hogy hosszú mellőzés után visszatérő Igor Demo képes lesz-e betölteni a játékmesteri szerepkört. Egyébként a Mönchengladbach futballistája az elutazás előtt kijelentette: „Kész meghalni a gy#zelemért...”

Bizakodva várják a mérkőzést a vendéglátó macedónok. „Visszavágunk a két évvel ezelőtti ötgólos vereségért! Kezdettől fogva támadni fogunk. Játékosaim nagyon elszántak, csak a győzelemről akarnak hallani” – nyilatkozta Nikolov Ilievszki szövetségi kapitány, aki elmondta. Előreláthatólag hét idegenlégiós lép pályára a hazai csapatban.

A 19 órakor kezdődő összecsapást a francia Laurent Duhamel játékvezető irányítja, és az STV 2 élőben közvetíti.

A 7. csoportban ma még egy mér-kőzés lesz, Vaduzban (18.30) Liechtenstein Angliával találkozik.

Az állás:

1. Törökország 3 3 0 0 10:1 9

2. Anglia 2 1 1 0 4:3 4

3. Macedónia 3 0 2 1 4:5 2

4. Liechtenstein 2 0 1 1 1:6 1

5. Szlovákia 2 0 0 2 0:5 0

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?