Megszakadt a pechsorozat

Elena Kaliská vízi szlalomozó fantasztikus évet zárt. Európa-bajnok és Világkupa-győztes lett, klubjával a klubcsapatok kontinensviadalát is megnyerte. De ami a legfontosabb: az athéni olimpiai pályán sem talált legyőzőre. Szlovákia első női ötkarikás bajnoka először lett az év sportolója.

Elena Kaliská vízi szlalomozó fantasztikus évet zárt. Európa-bajnok és Világkupa-győztes lett, klubjával a klubcsapatok kontinensviadalát is megnyerte. De ami a legfontosabb: az athéni olimpiai pályán sem talált legyőzőre. Szlovákia első női ötkarikás bajnoka először lett az év sportolója.

Számított az elsőségre?

Sejtettem, hogy benne leszek az első háromban, de többen is esélyesek voltak a végső győzelemre. Szlovákiában sok az elsőrangú sportoló. Úgy tippeltem, hogy a Hochschorner fivérek lesznek a befutók.

Ebben az évben mindent megnyert, amit csak lehetett. Minek tulajdonítja ezt a sikert?

Elsősorban annak, hogy megszakadt a már évek óta tartó pechsorozatom, egyszeriben minden jól kezdett menni. Lelkileg is kiegyensúlyozott voltam, ez pedig döntő fontosságúnak bizonyult. A sikerhez elengedhetetlen a tehetség és a szerencse is, de elsősorban a kemény hajtás hozza meg az eredményt.

Athénban ön lett Szlovákia első női olimpiai bajnoka. Milyen céllal utazott az ötkarikás játékokra?

A környezetem és a vízi szlalomhoz értők is engem tartottak esélyesnek, én viszont igyekeztem inkább nem gondolni erre. Ez szerencsére sikerült is.

A kellemetlen emlékű sydneyi negyedik hely után nem tartott attól, hogy valami hasonló a görög fővárosban is megtörténhet?

Bármi megeshet, hiszen a sport, s különösen a vízi szlalom kiszámíthatatlan, szép és szomorú dolgokat is hozhat. Nekem Athénban a szépből volt részem.

Említette, hogy az olimpia óta sok társasági eseményre kap meghívást. Élvezi ezt az életformát?

Nagyon tetszik, új embereket ismerhetek meg, új ismereteket szerzek, s ez nagy többletet jelent számomra. Nagyra értékelem ezeket az eseményeket, s a lehetőségeimhez mérten igyekszem mindegyiken részt is venni.

Végezetül árulja el, milyen tervekkel készül az új évre?

Sportágamban jövőre világbajnokságot rendeznek, ahonnan nem szeretnék üres kézzel hazatérni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?