Megrugdosta támadóját a kapus, félbeszakadt az Ajax-Alkmaar meccs

Amszterdam |

<p>Félbeszakadt a labdarúgó Holland Kupa szerda esti Ajax Amsterdam-AZ Alkmaar mérkőzése, mert a vendégcsapat vezetőedzője lehívta játékosait a pályáról, miután az együttes kapusát a játékvezető kiállította.</p>

Esteban Alvaradónak, az Alkmaar Costa Rica-i hálóőrének azért mutatott fel piros lapot a bíró, mert megrugdosott egy szurkolót, aki a pályára berohanva rátámadott. A kapus észlelve a háta mögül érkező drukkert előbb összerúgott vele, majd mikor az a földre esett, még kétszer belerúgott. A játékvezető a durva megtorlás miatt állította ki az ítéletet egyébként nagyon nehezen megemésztő futballistát. Az esetnél, a 36. percben 1-0-ra vezetett az Ajax.
"Verbeek azért rendelte le a pályáról a csapatot, hogy ellenőrizni tudja a helyzetet, aztán az öltözőben a játékosok azt mondták, nem érzik magukat biztonságban" - magyarázta a történteket Earnest Stewart, az Alkmaar technikai igazgatója.
Jeroen Slop, az Ajax egyik elöljárója utóbb azt mondta: a rendőrség egy 19 éves fiatalembert állított elő.
"Én azt láttam, hogy Estebant megtámadják, ő pedig megvédi magát - elevenítette fel az esetet Frank de Boer, az Ajax edzője. - Nem tudom, én hogyan reagáltam volna, de meg tudom érteni Estebant, az ő dél-amerikai temperamentumával. Megértem az alkmaariak döntését is, a kialakult helyzetre való tekintettel."
Toon Gebrands alkmaari klubigazgató úgy nyilatkozott: elfogadják a szövetség fegyelmi testületének határozatát, bármi legyen is az, de az adott helyzetben a játékosok biztonsága volt a legfőbb szempont.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?