Megnyugodtak a kedélyek Csallóközaranyoson

Csallóközaranyos |

<p>Nyár óta Peter Talár irányítja az I. ligában szereplő csallóközaranyosi női kézilabdacsapatot.</p>

A profi sportban egy edzőváltás nem megy ritkaságszámba: ha rosszul teljesít a csapat, annak általában a tréner issza meg a levét. Csallóközaranyoson egészen más a helyzet: a játékosok nem a kézilabdából élnek, s csak négy ponttal maradtak el az ezüstérmestől a tavalyi bajnokságban. Mégis váltottak...

A múlt

Ahogy arról lapunkban már beszámoltunk, látszólag a korábbi edző, Ludmila Boltenkova fizetése volt a fő probléma. Boltenkova tizennyolc éven keresztül szinte egyet jelentett a csallóközaranyosi női kézilabdával, ma viszont már Gútán tanít, és Vágsellyén az ificsapatnál edzősködik. Csallóközaranyoson a klubtól pénzt nem kaphatott, mivel az önkormányzati támogatást a törvények szerint nem lehet fizetésekre fordítani, az alapiskolában viszont – ahol tornatanárként dolgozott – az új tanévben annyira lecsökkent az óraszáma, hogy abból nem tudott volna megélni. Hegedűs Sándor akkori klubelnök pedig kijelentette: ha Boltenkova távozik, ő is lemond posztjáról.

A jelen

Jelenleg már Pint János látja el az elnöki teendőket, így nála érdeklődtünk a klub körüli fejleményekről, pénzügyekről. „Elődöm, Hegedűs Sándor, akivel a mai napig baráti a viszonyom, ajánlotta személyemet ebbe a pozícióba, én pedig elfogadtam a feladatot” – mondta el a klub új vezetője. A korábban a nyitrai csapatnál hat évig dolgozó vezetőedző, Peter Talár fizetésével kapcsolatban elárulta, nem a község állja, más forrásokból biztosítják azt. „Sportrajongóként bennem is felmerült a kérdés, hogy Boltenkova esetében ezt miért nem lehetett így megoldani, de nem kommentálnám az előző vezetés lépéseit. Az általuk a második félévre kérvényezett támogatást jóváhagyta a képviselő-testület, emellett költségvetésünk a sporteszközök vásárlására megszavazott extra támogatással is nőtt, amit ezúton is nagyon köszönök. A falu önkormányzatával egyébként is kitűnő a kapcsolatunk, a polgármester asszony nagyon sokat segített a nem egyszerű helyzetben, összefogta a lányokat, így a változások zökkenőmentesen történhettek meg.“

A csapat szemével

Pint János szavai összecsengenek a csapat rangidős játékosa, Olajos Milada véleményével. Szerinte a falu vezetése mellett maguk a lakosok is kiállnak a klubért: „Sokkal többen járnak meccsre az új szezonban, és újabb szponzorok is jelentkeztek, aminek nagyon örülünk.” Amit viszont kicsit fájlal, az a Boltenkovával való szakítás módja. „Luda még a múlt szezonban a kassai meccs után bejelentette, hogy elhagyja a csapatot, és hogy néhányunkat magával visz Vágsellyére. Mindezt a megkérdezésünk nélkül. Később aztán visszakozott, de addigra már eléggé megromlott a viszonya a csapattal, nemegyszer csúnyán beszélt a lányokkal… De ennek ellenére mi sem így képzeltük el a dolgokat. Én is elismerem, hogy a fiatalabbak neki köszönhetik a kiváló alapokat, amelyre építhetnek. De most már Peter az edzőnk. Ő véleményem szerint komolyabb és változatosabb edzéseket tart, tud újat mutatni. Ha gond van, személyesen is leül beszélni a játékosaival. Ráadásul az ellenfeleket is nagyon alaposan ismeri, elmondja, kinek mi a gyengéje és erőssége, és ez alapján készülhetünk.”

A célok

„Peter nagyon nehezen viseli a vereséget, de még ilyenkor is tud lelkesíteni. Nyerni, nyerni és nyerni, állandóan ezt sulykolja belénk – folytatja az edző jellemzését Olajos Milada. – Keményen, de mindig tisztelettel beszél velünk. Most minden erejével azon van, hogy szombaton Mocsonokon meglepjük a listavezetőt, mert sok egykori nyitrai védence játszik a hazaiaknál.”

A pontszerzésnek Pint János is örülne, aki szerint a tavalyi kilencedik helynél előrébb szeretnének végezni a bajnokságban – a gárda jelenleg öt meccsen szerzett három győzelemmel a hatodik. „A legfontosabb kitűzött célom viszont az, hogy az utánpótlás bővüljön. Szeretnénk a komáromi gyerekek felé is nyitni” – árulta el terveit a klubelnök.
Orosky Tamás

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?