Meglepték a Liverpoolt Andalúziában

Néhány dolog eldőlt a keddi BL-játéknapot követően, az ötödik forduló után van három továbbjutónk, két angol és egy török csapat.Megszerezte a csoportelsőséget az F csoportban a Manchester City.

Néhány dolog eldőlt a keddi BL-játéknapot követően, az ötödik forduló után van három továbbjutónk, két angol és egy török csapat.

Megszerezte a csoportelsőséget az F csoportban a Manchester City. Az angolok a várakozásokkal ellentétben nem cserecsapattal fogadták a Feyenoordot, mégis a mérkőzés legvégéig kellett várniuk arra a gólra, amely a csoport első helyét jelenti a számukra. Aztán Raheem Sterling emelt, és ezzel a City mérlege

5 meccs/5 győzelem az idei sorozatban. A City nyugalma a Napoli számára lehet kellemetlen. Az olaszok kedden 3:0-ra megverték (ráadásul két szépségdíjas gólt szerezve) a Sahtar Donyecket, könnyen lehet, hogy mégis az ukránok lépnek tovább az angolok mellett a csoportból. A hatodik körben a Napoli akár száz góllal is elverheti a Feyenoordot: ha a Sahtar csak egyetlen pontocskát szerez hazai pályán a Cityvel szemben, továbbjut.

Biztos csoportelső egy másik angol klub, a Tottenham is, amely a Dortmund elleni idegenbeli győzelmének köszönhetően a Real Madridot előzte meg a H csoportban. A Spurs 0:1-ről fordított Dortmundban. A Tottenham–Real Madrid sorrendnél talán csak az jelent nagyobb meglepetést, hogy a Borussia Dortmund az eddigi öt mérkőzésén (a ciprusi APOEL-lel együtt) mindössze 2 pontot volt képes összekaparni. „Ennek a vereségnek nem lett volna szabad megtörténnie” – mondta a lefújás után Mario Götze, a dortmundiak sztárja, de ez a mondat inkább a Dortmund idei BL-szereplésére igaz. A Borussiának nemcsak Európában vannak gondjai, s zeptember 30-a óta a csapat csupán a Magdeburgot tudta legyőzni a Német Kupában, emellett játszott nyolc mérkőzést nyeretlenül. A csoport másik meccsén APOEL–Real Madrid 0:6, a legérdekesebb esemény az volt, hogy Cristiano Ronaldo a meccs után összeveszett az újságírókkal. (Sallai Roland hatvan percet kapott az APOEL-ben.)

Két percen múlt a harmadik angol együttes csoportelsősége: a Liverpool a Milan elleni emlékezetes BL-döntőjét idézte 2005-ből. Az angolok a szünetben 3:0-ra vezettek a Sevilla ellen, ám a szünetben Eduardo Berizzo mester elárulta Ben Yedderéknek, hogy prosztatarákja van. A megrázó hírre megsokszorozott küzdéssel reagáltak az andalúzok, akik egy 93. percben szerzett góllal egyenlíteni tudtak.

A meccs negatív hőse Alberto Moreno volt, a Liverpool védője két gólt hozott össze egykori csapatának a találkozón. „A mentalitásunkkal lett volna a baj? Dehogy, ez tévedés” – válaszolt a csapata összeesését ért kritikákra Jürgen Klopp, a Pool trénere. Baj amúgy nincs, a Liverpool csoportelső, ha az utolsó körben legyőzi hazai pályán a Szpartak Moszkvát. (Ha kikap tőle, akkor viszont alighanem kiesik.)

A játéknap harmadik csoportelsője a Besiktas. A törököknek egy pont is elég volt a Porto elleni hazai meccsükön, és ezt a pontot meg is szerezték. A Besiktasnak története során először sikerült túlélnie a BL-csoportkört, ráadásul ők az első török csapat, amely csoportelsőként zárt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?