Meglepően sikeres ímelyi fociősz

Maguk a szurkolók, a vezetők, de még a játékosok is meglepődtek azon, hogy ímelyi focicsapatuk a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának negyedik helyén telelhet.Ímely.

Maguk a szurkolók, a vezetők, de még a játékosok is meglepődtek azon, hogy ímelyi focicsapatuk a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának negyedik helyén telelhet.

Ímely. Az előző évadot, igaz hogy újoncként, tizenkettedikként fejezték be, s akkoriban sokak fejében megfordult a faluban, hogy érdemes volt-e ekkora nagy fába vágni a fejszét.

A nyár folyamán búcsút intett az ímelyieknek Marcel Gašparík, Máté Dávid és Sládeček Tamás, sikerült viszont megszerezniük Balogh Tamást és Miroslav Gajdošt. Még a tavaszi szezon közepe táján Alfons Višňovský edző helyére az a Polgár Artúr került, aki régebben több évet lehúzott már játékosként és edzőként az ímelyieknél. „Kezdetben nehezen tudtam zöld ágra vergődni a fiúkkal, mivel észrevehetően kedvelték előző mesterüket, akivel utcahosszal nyerték meg az V. ligát. Természetesen elfogadtam ezt a tényt, és megértettem őket. Igyekeztem új módszereket bevezetni az edzések során, erőnlétileg is kitűnő állapotba kerültünk, védenceim hozzáállásával és a taktikai fegyelem betartásával sem akadtak gondok. Az őszi végeredmény teljes mértékben elfogadható számunkra, ugyanis kilenc alkalommal mindhárom pontot begyűjtöttük, négyszer remiztünk, s mindössze kétszer szenvedtünk vereséget. A listavezető után a legkevesebb, vagyis nyolc gólt kaptuk, de keveset is, mindössze húszat adtunk” – tájékoztatott Polgár Artúr ímelyi edző.

A legkiválóbb teljesítménnyel a nyitrai fakó, a garamkálnaiak, a Palárikovo és a Hrušovany elleni összecsapásokon rukkoltak elő, az udvardi és a szentpéteri kisiklást pedig szeretnék mihamarább elfelejteni. „Elégedett vagyok a párkányi döntetlennel is, a Čeladice viszont valóságos antifutballt játszott, mégis elvitte az egyik pontot. A lévaiakat osztálykülönbséggel illett volna elporolnunk, de bele kellett törődni a döntetlenbe. Külön öröm számomra, hogy az előző évektől eltérően az őszi idényben csak elenyésző mennyiségű sárga lapot szedtünk össze, így játékosainknak fölöslegesen nem kellett kihagyni mérkőzéseket” – elevenítette fel a történéseket az edző.

Az ímelyieket mindössze két pont választja el az első helyezett nyitrai fakótól, Polgár edző védencei tavasszal is az élbolyban óhajtanak tanyázni. Az előjelek szerint senki sem távozik a csapattól, a keretet viszont szeretnék megerősíteni legalább egy középpályással és egy befejező csatárral. A felkészülést január 13-án kezdik, nyolc előkészületi meccset terveznek. Közben egy négynapos edzőtábort is beiktattak a menetrendbe, napi két kemény gyakorlással tarkítva.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?