Meglepnék az oroszokat

Ma (13.10) az orosz válogatott ellen kezdi meg szereplését az olimpiai tornán a szlovák jégkorong-válogatott.Craig Ramsay szövetségi kapitány csapata a viadal egyik fő esélyesének számító oroszok ellen csak meglepetést okozhat.

Ma (13.10) az orosz válogatott ellen kezdi meg szereplését az olimpiai tornán a szlovák jégkorong-válogatott.

Craig Ramsay szövetségi kapitány csapata a viadal egyik fő esélyesének számító oroszok ellen csak meglepetést okozhat. Maga a kanadai szakvezető is így tett, Ján Laco helyett ugyanis Branislav Konrádot jelölte a kapuba. „Ilyen nagy meccset még nem játszottam. Biztosan ideges leszek kicsit, de magamra fogok figyelni, és nem a nagy nevekre az ellenfélnél” – jegyezte meg Konrád, az Olomouc hálóőre.

Bár az oroszoknál (sem) szerepelhetnek értelemszerűen NHL-es hokisok, így is akad a keretükben jó pár sztár. A Kovalcsuk és Daciuk vezette válogatott a KHL-ben toronymagasan vezető szentpétervári gárdára épül, Oleg Znarok szövetségi kapitány (aki a SZKA-t is edzi) „saját” fiain kívül csak a CSZKA Moszkvából és a Magnyitogorszkból nevezett jégkorongozót a keretébe.

„Alázattal kell játszanunk a meccsen, ami az én olvasatomban azt jelenti, szilárd védekezés és semmilyen hiba. De a túlzott tisztelet sem jó, mert az oroszok megéreznék” – jegyezte meg Ladislav Nagy, a csapatkapitánynak választott Tomáš Surový asszisztense.

Az oroszok a két csapat egymás elleni meccsein jóval több sikert arattak, eddig 39-szer győztek a szlovákok ellen, 11 döntetlen és 5 vereség mellett.

A doppingmizéria, az olimpiai színekben való indulás miatt sok szakértő azt feltételezi, az oroszok kettőzött erővel fognak küzdeni. S hogy ki állíthatja meg őket? A fogadóirodák szerint a tengerentúli csapatok aligha, bár a címvédő Kanada és az amerikai gárda „NHL-mentes” összeállítása miatt a torna sötét lovának számíthat. A svédországi Elitserien és a finnországi SM Liiga legerősebb csapataiból szinte bármilyen eseményre ütőképes válogatottat állíthat össze a két északi válogatott, s ez most sincs másként. A szocsi ezüstérmessel (svédek) és bronzérmessel (finnek) ezúttal is számolni kell. A csehek legutóbb tizenkét éve szereztek érmet ötkarikás játékokon (2006, Torino). A negyedik olimpiáján szereplő Martin Erat vezetésével most újra dobogóközelbe érhet a főleg KHL-es klubokból érkező Jandač-csapat.

A csoportbeosztás:

A csoport: Kanada, Csehország, Svájc, Dél-Korea

B csoport: OAR (orosz csapat), USA, Szlovákia, Szlovénia

C csoport: Svédország, Finnország, Norvégia, Németország

(TASR, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?