Meglepetésben bíznak Lobotkáék

szlovák focisták

Ma 18:00-kor a szlovák válogatott is bemutatkozik a labdarúgó-Eb-n, ellenfele a csoport topfavoritja, Belgium lesz.

Elég csak megnézni a világranglistát az E csoport küzdelmei előtt: a belgák a harmadikok, míg az ukránok a 22., a románok a 46., a szlovákok pedig csak a 48. helyen állnak. Ugyanakkor Domenico Tedesco szövetségi kapitány csapata nem szeretné magát elbízni: az olasz–német szakember épp azt követően vette át a csapat irányítását, hogy az a katari világbajnokságon már a csoportmeccsek során elvérzett. „A katari vb tapasztalatai érettebbé tettek minket és már másként állunk egy nagy tornához mint korábban – nyilatkozta Yannick Carrasco, a belgák szélsője. Legnagyobb sztárjuk, Kevin de Bruyne pedig hozzátette, a jó rajt mindig nagyon fontos. „A szlovákok elleni győzelem még nem lenne garancia a jó Eb-szereplésre, de ha a csapatnak sikerül megragadnia egy jó momentumot, amivel lendületbe kerül, akkor az messzire repítheti – jegyezte meg a Man.City légiósa.

Azzal a szlovákok is tisztában vannak, hogy a nyitómeccsükön csak a meglepetésben bízhatnak. „Az ilyen komoly ellenfelekkel nehéz felvenni a küzdelmet. Állandóan ott van valaki mellettem, nincs elég terem. De remélem, másnak tudok ilyet teremteni – nyilatkozta Stanislav Lobotka, hozzátéve, a pénteki német–skótot a tv-ben nézve kedve lett volna a lefújás után azonnal pályára lépni. – De nem érzek nyomást. Persze, most más helyzetben vagyok, mint az előző Eb-n. Kicsit izgulok, de ez minden.

Emlékeztetőül: az Év labdarúgójának választott középpályás három éve csak egyetlen Eb-meccsen szerepelt, akkor is csak csereként lépett pályára.

A szlovák csapat jó hangulatához az is hozzájárult, hogy a szombati sajtótájékoztatójukra behallattszott az olasz drukkerek skandálása. A nápolyi szurkolók ugyanis megkeresték Francesco Calzonáék mainzi főhadiszállását, és a jelenleg a klubban játszó Lobotka mellett az egyesület legendás játékosát, Marek Hamšíkot éltették – aki Calzona asszisztenseként dolgozik most a válogatott mellett. „Belgium nagyon erős, Tedesco vezetésével még veretlenek. Ha gólokat is kapnak, azt leggyakrabban csak büntetőkből. Csapatként kell játszanunk, összetartóan, a pályán pedig lezárni a területeket az ellenfél előtt. De a kapunktól minél messzebb lenne jó tartani a játékot minél tovább” – vázolta fel Hamšík. 

A két csapat eddig három barátságos meccset vívott egymással, két 1:1-es döntetlen mellett a „legfrisebb” egy 2013-as belga győzelem (2:1). Érdkesség, hogy mindhárom találkozón egyedül Róbert Vittek lépett pályára. Hozzá hasonló kaliberű csatáruk nincs most a szlovákoknak, ami jól jelez, hogy a házigólkirály a veterán középpályás, Juraj Kucka 14 góllal, Ondrej Duda 13 találatnál jár.

Ezzel szemben a másik oldalon ott találjuk Romelu Lukakut, aki csak az Eb-selejtezősorozatban lőtt 14 gólt (a belgák összesen 22-ig jutottak).

Belgium egyértelműen a legerősebb csapat a csoportunkban. A keretükben változások voltak az utóbbi időszakban, de a fiatal futballistáik is nagyon erősek” – méltatta ellenfelüket Francesco Calzona, a szlovákok szövetségi kapitánya.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?