Megérett az elsőség

Pozsony. Három második helyezés után idén megnyerte a fiúk kosárlabdatornáját a pozsonyi Duna utcai csapat a Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos bajnokságán. Hazai környezetben mind a négy ellenfelét osztálykülönbséggel győzte le, s a látottak alapján egyáltalán nem volt kétséges, melyik együttes lesz az első.

Pozsony. Három második helyezés után idén megnyerte a fiúk kosárlabdatornáját a pozsonyi Duna utcai csapat a Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos bajnokságán. Hazai környezetben mind a négy ellenfelét osztálykülönbséggel győzte le, s a látottak alapján egyáltalán nem volt kétséges, melyik együttes lesz az első. Kosárlabdában először végzett a fővárosi iskola a bajnokság élén. „Végre összejött, amire annyira vágytunk – jegyezte meg a zárócsata után kissé fáradtan Urban Péter főszervező, a pozsonyiak testnevelő tanára, aki öt éve építgette csapatát, és védencei már tavaly is csak alig szorultak le az első helyről. „Valahol kárpótolt ez az elsőség azért is, hogy nagyon csalódott voltam, amikor kiderült, hogy tizenkettő érdeklődő helyett végül csak öt iskola küldte el együttesét. A miénk éppen mostanra érett be, amiről az eredmények is tanúskodnak” – mondta boldogan. „Jobban örülnék, ha több ellenfél előtt, esetleg 12 csapat társaságában nyertünk volna. Éreztük a pályán is: ez a mi napunk volt, meglett az eredménye a sok gyakorlásnak, összeszokottságunk megmutatkozott mérkőzéseinken” – vélekedett Pálinkás Dávid, a pozsonyiak egyik kulcsembere.

EREDMÉNYEK: Pozsony–Dunaszerdahely 42:11, Galánta–Nagymegyer 29:14, Komárom–Pozsony 17:38, Dunaszerdahely–Galánta 35:25, Nagymegyer–Komárom 7:41, Pozsony–Galánta 44:9, Dunaszerdahely–Nagymegyer 32:9, Komárom–Galánta 37:15, Pozsony– Nagymegyer 36:19, Dunaszerdahely–Komárom 31:25. A sorrend: 1. Pozsony 8, 2. Dunaszerdahely 6, 3. Komárom 4, 4. Galánta 2, 5. Nagymegyer 0. A legponterősebb dobó: Kürti Szabolcs (Komárom) 53 ponttal.

A győztes csapat: Pálinkás Dávid, Menyhár Tibor, Szilvási Péter, Barta Róbert, Kovács Barnabás, Sallay András, Likavec Péter, Czingel Dávid, Czingel Mátyás, Volkov Mihály, Posvancz Csaba, Sallay Balázs. Felkészítő tanár: Urban Péter. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?