Megelőzték vetélytársai

St. Moritz. Hermann Maier, az osztrákok kiváló alpesi síelője valószínűleg nem indulhat szombaton a svájci St. Moritzban zajló világbajnokság lesikló számában, mivel a szerdai edzésen, amely számára egyben selejtező is volt, nem került a legjobb húszba, ráadásul mindhárom vetélytársa megelőzte.

St. Moritz. Hermann Maier, az osztrákok kiváló alpesi síelője valószínűleg nem indulhat szombaton a svájci St. Moritzban zajló világbajnokság lesikló számában, mivel a szerdai edzésen, amely számára egyben selejtező is volt, nem került a legjobb húszba, ráadásul mindhárom vetélytársa megelőzte. Az ötfős osztrák csapatnak már biztos tagja a címvédő Hannes Trinkl és a szakági Világ Kupában élen álló Stephan Eberharter, valamint a szezon eddigi erőpróbáin remek teljesítményt nyújtó Michael Walchhofer, így a Herminátor becenevévre hallgató klasszis az olimpiai bajnok Fritz Strobllal, illetve Klaus Kröll-lel és Andreas Schiffererrel vívott háziversenyt a két, még kiadó hely egyikéért.

A szám 1999-es világbajnoka és kétszeres Világ Kupa-győztese (2000, 2001) a múltban automatikusan tagja volt az együttesnek, de mivel 2001 augusztusában történt motorbalesete után hosszú időt kihagyott, s csak három hete tért vissza a lejtőkre, ezúttal neki is meg kellett küzdenie az indulás jogáért.

A szuper-óriásműlesiklásban ezüstérmes Maiernek halvány reménye azért maradt: a csapatvezetők még a nap folyamán összeülnek, és eldöntik, hogy a négy jelölt közül kit neveznek be – az eredmények alapján Stroblt és Kröllt – vagy a pénteki tréninget is selejtezővé nyilvánítják.

Az edzés eredménye: 1. Guay (kanadai) 1:50,33 perc ... 5. Eberharter (osztrák) 1:51,73 ... 7. F. Strobl (osztrák) 1:51.78 ... 12. Kröll (osztrák) 1:52.54 ... 21. Schifferer (osztrák) 1:53,73 ... 25. Maier (osztrák) 1:53,98 ... 30. Walchhofer (osztrák) 1:54,40.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?