Megelőzte a nagyágyúkat

Csütörtökön nagy meglepetés érte a komáromi Vlček Eriket, a válogatott K4-es hajó harmadik emberét: életében először választották az év kajakosának. A nyugodt, érzelmeit legtöbbször magába rejtő fiatalember ezúttal sem ujjongott feltűnően, az viszont látszott rajta, hogy boldog.

Meddig titkolták az ankétgyőzelmet?

Csak az eredményhirdetés napján közölte Soós Tibor edző, hogy nyertem. Nem is gondoltam arra, hogy én leszek az első. Sokat ér számomra ez az elismerés, mert fiatalon végeztem az élen (Erik december 29-én lesz 23 éves – a szerző megj.).

Netán azt várta, hogy Riszdorfer Mihály, a korábbi évek kajakkirálya lesz megint a győztes?

Valahol ez lebegett előttem. A szavazatok listájára nézve látni, hogy 18 ponttal előztem meg Misit. Egyértelmű elsőségnek tűnik.

Idén a komáromi kajak négyessel szerzett olimpiai bronzérmet, vagyis nemzetközi téren társaival egyformán teljesített. Mégis megelőzte őket. Mi döntött az elsőségéről?

A hazai versenyeken én szerepeltem a legjobban, a szlovák bajnokságon is K1-ben nyertem

Milyen évadot zár?

Kellemeset és különlegeset, mert érmet szereztünk az olimpián, s ezzel mind a négyünknek teljesült az álma.

A szkíniászi ötkarikás döntőben mindent kiadtak magukból. Talán ön készült ki erőnlétileg a legjobban a futam után. Azóta hogyan dolgozta fel magában a bronzéremszerzést?

Úgy mentünk ki az olimpiára, hogy az érem nagyon jó eredmény lesz, s örülni fogunk bármelyiknek. Közvetlenül a cél után kicsit elszomorodtunk, de ezt gyorsan feldolgoztuk magunkban, s fokozatosan rájöttünk, milyen valós értéke van a harmadik helynek.

A célba érés utáni pillanatok voltak a legnehezebbek az idén átéltek közül?

Egyértelműen. De nem csak 2004-ben, talán az egész életemben.

A legjobb kajakos K1-ben nem kíván kitörni?

Eddig talán egy versenyt nyertem ebben a számban. Adottságaim vannak hozzá, de juniorként K2-t mentem, most meg a négyesben evezek, tehát nem is volt mikor kipróbálnom. Még kell hozzá néhány év, több tapasztalat. S talán majd akkor megpróbálom

A kajakkirályi cím is adhat ehhez lökést?

Nagyobb lökést az ad, ha meg tudom verni Riszdorfer Misit és Róbert Erbant, akik a szám itthoni nagyágyúi. Most előttük végeztem.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?