Megelőzni a Ferrarit

Budapest. Nagy esélyt szalasztott el a Williams-BMW a hétvégi Indianapolisi futamon, amelyiken a szakértők a csapat versenyzőit tartották favoritnak. A vb-pontverseny második helyén álló kolumbiai Montoya maga is úgy vélte, hogy a címvédő Schumacher elé kerülhet.

Budapest. Nagy esélyt szalasztott el a Williams-BMW a hétvégi Indianapolisi futamon, amelyiken a szakértők a csapat versenyzőit tartották favoritnak. A vb-pontverseny második helyén álló kolumbiai Montoya maga is úgy vélte, hogy a címvédő Schumacher elé kerülhet. „Élete legfontosabb versenyének” tartotta az Amerikai Nagydíjat – kellemes emlékei is fűződtek a pályához –, amiből aztán élete legnagyobb csalódása lett.

A hatodik hely után a lapok szerint folyamatosan káromkodott, mindössze annyi idézhetőt jegyzett meg, hogy „minden elveszett, és nem tehetek róla”. Sokkal közlékenyebb volt nála Mario Theissen, a BMW sportigazgatója. Theissen nem titkolta, hogy rögtön a verseny után néhány üveg vörösbor mellett értékelte önmagában a futamot. Aztán a Bildben le is írta a véleményét a kudarcról. Elöljáróban hangsúlyozta: „az egész éves megfeszített munkánk veszett kárba másfél óra alatt”.

Theissen az időjárásban és a szerinte alaptalan büntetésben látja a bukás okát. „Teljesen normális versenybaleset volt Montoya és Barrichello között, nem értem, miért kellett emiatt bűnhődnie Montoyának”– magyarázta. Theissen hozzáteszi, hogy a gumiszállítójuk, a Michelin ezen a pályán végezte a legnagyobb munkát a tél óta – jól is haladtak a fejlesztéssel –, mégsem sikerült jó abroncsokat előállítania az esős felületre, valószínűleg nem is igazán készültek fel a vizes pályára. „Most már kizárólag az lehet a célunk, hogy a konstruktőrök között megszerezzük az első helyet, ami kiváló alap lehet a jövő évre nézve. Mert azt mindenképpen bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk megszorítani a Ferrarit” – összegzett a sportvezető, és szerinte a hárompontos hátrány könnyedén ledolgozható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?