Sport

Megegyeztek a futballakadémiáról Rimaszombatban

Rimaszombat | Eredményesen zárult a rimaszombati városvezetés és a diósgyőri futballklubot képviselő Borsodsport Invest keddi tárgyalása, amelyen a magyarországi támogatásból létrehozandó labdarúgó-akadémia volt a téma.
Bőd Titanilla

2018. október 9. 14:25

stadion Rimaszombatban
Megújulhat a rimaszombati stadion (A szerző felvétele)

A reggel nyolctól délután egyig tartó tanácskozáson jelen volt a Borsodsport Invest ügyvezetője, Szabó Tamás, a városi hivatal teljes vezetősége, az akadémiával foglalkozó képviselői bizottság tagjai és a két ügyvéd is. „Átvettünk minden egyes pontot, és meg is egyeztünk minden egyes pontban. Az ügyvédek előkészítik az új együttműködési szerződést, és ha a gazdasági versenyhivatalnak nincs kifogása ellene, akkor a képviselőtestület elé kerülhet a szerződés – tájékoztatott Szántó István városi elöljáró. – A Borsodsport Invest belement abba, hogy nem mi lépünk be az újonnan alakult MFA-ba, hanem az MFA lép be a városi futballklubba, az MŠK-ba. Így júniusban könnyebb lesz majd nevet változtatni. Mi beleegyeztünk, hogy ne 20, hanem 30 évre adjuk bérbe a stadiont. Abban is megegyeztünk, hogy Rimaszombat városa évi 200 000 euróval, a magyar fél pedig évi 150 000 euróval támogatja az akadémiát.”

Szántó hangsúlyozta, hogy mindkét fél igyekezett találni a megoldást. „Nem látunk akadályt az akadémia létrejöttében, ezt már csak a gazdasági versenyhivatal állíthatja meg. Aztán pedig a képviselők oldalán pattog majd a labda” – mondta Szántó.

Szabó Tamás, a Borsodsport Invest ügyvezetője lapunknak elmondta, nagyon örül neki, hogy sor került a tárgyalásra. „Sikerült megbeszélnünk a nyitott kérdéseket, s már csak egy-két apróság maradt, ami további pontosításra szorul. Sikerült a tárgyalások során operatív szintre lépni az eddigi elvi sík helyett. Most abban egyeztünk meg, hogy Rimaszombat városa elkészít egy szerződéstervezetet, amit még a hét végéig meg kellene kapnunk. Eddig csak mi készítettünk különböző változatokat, amelyek aztán keringtek a rendszerben” – magyarázta Szabó Tamás.

Ha e hét végéig el is készül az a szerződéstervezet, amely mindkét fél számára elfogadható, a gazdasági versenyhivatalnak így is 30 napja van, hogy elbírálja azt. „Szeretnénk, ha a képviselő-testület még a válasz megérkezte előtt tudna dönteni az együttműködési szerződésről, természetesen azzal a kitétellel, hogy ha a versenyhivatal módosításokat kér, akkor azoknak eleget tennénk. Szükség lenne rá, hogy a város elköteleződjön. Szeretnénk már dolgozni, a megvalósítás fázisába lépni, mert az előkészítés hosszabbra nyúlt, mint azt terveztük” – mondta lapunknak Szabó Tamás.

A rimaszombati futballakadémia magyarországi támogatásból valósulna meg, a DVTK-nak nyújtott tíz milliárd forintos csomagból 1,5 milliárd forint (kb. 4,6 millió euró) lett elkülönítve egy felvidéki akadémia létrehozására.

Kedden újabb tárgyalás a fociakadémiáról Rimaszombatban

2018. október 8. 16:53

Kedden újabb tárgyalás a fociakadémiáról Rimaszombatban
Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
adóhivatal

Milliárdokat veszítünk az adócsalók miatt

NAKA

Anyagyilkosságot akadályozott meg Köbölkúton a NAKA

Marco Rossi

Felejthetetlen nappalok, álmatlan éjszakák

szlovákok

A kishitűség diadala

galeria

Galéria: Te hallottad gyerekkorodban ezeket a tévhiteket? Vajon mennyiben igazak?

vatikan

Pókember látogatta meg Ferenc pápát

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.