Megegyeztek a futballakadémiáról Rimaszombatban

stadion Rimaszombatban
Rimaszombat |

Eredményesen zárult a rimaszombati városvezetés és a diósgyőri futballklubot képviselő Borsodsport Invest keddi tárgyalása, amelyen a magyarországi támogatásból létrehozandó labdarúgó-akadémia volt a téma.

A reggel nyolctól délután egyig tartó tanácskozáson jelen volt a Borsodsport Invest ügyvezetője, Szabó Tamás, a városi hivatal teljes vezetősége, az akadémiával foglalkozó képviselői bizottság tagjai és a két ügyvéd is. „Átvettünk minden egyes pontot, és meg is egyeztünk minden egyes pontban. Az ügyvédek előkészítik az új együttműködési szerződést, és ha a gazdasági versenyhivatalnak nincs kifogása ellene, akkor a képviselőtestület elé kerülhet a szerződés – tájékoztatott Szántó István városi elöljáró. – A Borsodsport Invest belement abba, hogy nem mi lépünk be az újonnan alakult MFA-ba, hanem az MFA lép be a városi futballklubba, az MŠK-ba. Így júniusban könnyebb lesz majd nevet változtatni. Mi beleegyeztünk, hogy ne 20, hanem 30 évre adjuk bérbe a stadiont. Abban is megegyeztünk, hogy Rimaszombat városa évi 200 000 euróval, a magyar fél pedig évi 150 000 euróval támogatja az akadémiát.”

Szántó hangsúlyozta, hogy mindkét fél igyekezett találni a megoldást. „Nem látunk akadályt az akadémia létrejöttében, ezt már csak a gazdasági versenyhivatal állíthatja meg. Aztán pedig a képviselők oldalán pattog majd a labda” – mondta Szántó.

Szabó Tamás, a Borsodsport Invest ügyvezetője lapunknak elmondta, nagyon örül neki, hogy sor került a tárgyalásra. „Sikerült megbeszélnünk a nyitott kérdéseket, s már csak egy-két apróság maradt, ami további pontosításra szorul. Sikerült a tárgyalások során operatív szintre lépni az eddigi elvi sík helyett. Most abban egyeztünk meg, hogy Rimaszombat városa elkészít egy szerződéstervezetet, amit még a hét végéig meg kellene kapnunk. Eddig csak mi készítettünk különböző változatokat, amelyek aztán keringtek a rendszerben” – magyarázta Szabó Tamás.

Ha e hét végéig el is készül az a szerződéstervezet, amely mindkét fél számára elfogadható, a gazdasági versenyhivatalnak így is 30 napja van, hogy elbírálja azt. „Szeretnénk, ha a képviselő-testület még a válasz megérkezte előtt tudna dönteni az együttműködési szerződésről, természetesen azzal a kitétellel, hogy ha a versenyhivatal módosításokat kér, akkor azoknak eleget tennénk. Szükség lenne rá, hogy a város elköteleződjön. Szeretnénk már dolgozni, a megvalósítás fázisába lépni, mert az előkészítés hosszabbra nyúlt, mint azt terveztük” – mondta lapunknak Szabó Tamás.

A rimaszombati futballakadémia magyarországi támogatásból valósulna meg, a DVTK-nak nyújtott tíz milliárd forintos csomagból 1,5 milliárd forint (kb. 4,6 millió euró) lett elkülönítve egy felvidéki akadémia létrehozására.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?