Megbotlott a címvédő AC Milan

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapja után csak a Partizan Beograd ellen hazai pályán nyerő, s ezzel továbbra is százszázalékos Real Madrid, illetve a Real Sociedad ellen kedden győztes és eddig szintén kilenc pontot gyűjtő Juventus tűnik biztos továbbjutónak a csoportkör félidejében. A prágai Sparta legyőzte a Besiktast, s így életben maradtak a csehek továbbjutási reményei.

Az F-csoportban szereplő spanyol sztárcsapat a vártnál nehezebb sikert aratott szerdán, ugyanis az első félidő utolsó periódusában szerzett egygólos előnyét nem tudta tovább növelni, annak ellenére, hogy több ígéretes helyzetet is kialakított. „A győzelem volt a fontos számunkra, s ezt megszereztük. Nem a kívánt ritmusban játszottunk, ez tény, de így is több gólt rúghattunk volna. Erről a meccsről csak a három pont begyűjtése marad meg az emlékezetünkben, ám ez épp elég” – mondta elégedetten Carlos Querioz, a hazaiak mestere.

A három mérkőzés után mindössze egy ponttal az utolsó helyen álló Partizan edzője, Lotthar Matthäus nagyon feldúlt volt, mert szerinte csapata komoly győzelmi esélyt szalasztott el: „Dühös vagyok a játékosaimra. Nem lett volna szabad ilyen gyáván játszani, de úgy tűnik többen túlzottan tisztelték az ellenfelet. Az pedig még jobban elszomorít, hogy így is nyerhettünk volna, hiszen a második játékrészben hatalmas helyzetekben hibáztunk.”

A kvartett másik találkozóján az UEFA Kupa-győztes FC Porto nagy csatában, idegenben győzte le 3:2-re az Olympique Marseille-t, s így négy pontjával a még továbbjutást jelentő második helyre ugrott a csoportban, igaz mindössze eggyel megelőzve a francia együttest, amely a következő fordulóban, idegenben vághat vissza a portugáloknak.

A nap legnagyobb meglepetését az FC Bruges okozta azzal, hogy idegenben 1:0-ra nyert a címvédő AC Milan ellen, amely egyszerűen nem tudott mit kezdeni a belgák rendkívül szervezett védelmével. „Ma gyengén játszottunk, de így is voltak lehetőségeink. Sajnos az ilyen vereségek benne vannak a futballban” – mondta a mérkőzés után egykedvűen Carlo Ancelotti, az olasz csapat edzője. Miután a H-csoport másik találkozóján az Ajax Amsterdam győzni tudott a spanyol Celta Vigo ellen, nagyon kiéleződött az első két helyért folyó küzdelem.

A G jelű kvartett rangadója, a Chelsea–Lazio mérkőzés után sem örülhettek az olasz drukkerek, miután a londoniak 0:1-es félidőt követően fordítottak, és 2:1-re nyertek. „Az Arsenal elleni bajnoki vereség után arra kértem a fiúkat, hogy szedjék össze magukat. Ez láthatóan sikerült nekik” – mondta boldogan a hazaiakat irányító Claudio Ranieri. Némileg talán meglepő, hogy a rómaiak trénere, Roberto Mancini sem volt igazán letörve a találkozót követően: „Egy picit fáj a vereség, főleg, hogy sokáig vezettünk, de nem történt tragédia, továbbra is jó eséllyel pályázunk a továbblépésre. Egyébként azért vesztettünk, mert túl nagy teret engedtünk át az ellenfél játékosainak.”

A másik meccsen a cseh Sparta Praha 2:1-re verte otthon a török Besiktast, bár a vártnál nehezebben született meg a bordómezesek győzelme. Akárcsak Rómában a Lazio ellen, ezúttal is Zelenka vitte a prímet a prágaiaknál, és döntő érdemei voltak abban, hogy tovább élnek a Sparta továbbjutási reményei. A gólnélküli első félidő után ugyanis ő volt az, aki remek testcselekkel játszotta magát tisztára a Besiktas tizenhatosán belül, s pimasz lövéssel megszerezte a vezetést a Spartának. A törökök Blažek kapus felesleges szabálytalansága után egy elkerülhető büntetőből egyenlítettek, ám a 84. percben Labant beadását Zelenka az érkező Poborský elé csúsztatta, aki megszerezte a győzelmet jelentő gólt.

Az E-csoportban a Manchester United egy igazi rangadón Glasgow-ban tudott nyerni 1:0-ra a rendkívül sok helyzetet kidolgozó, de a szerencsével ezúttal hadilábon álló Rangers ellen. Újra remek eredményt ért el a VfB Stuttgart, és ismét Szabics Imre volt az egyik főszereplő. A német együttesnek a Panathinaikosz elleni hazai mérkőzésen a magyar válogatott csatár szerzett vezetést, majd az előnyt Soldo növelte még ugyanebben a játékrészben. „Nagyon szép, hogy jelenleg ugyanannyi pontunk van, mint a Manchester Unitednek, de továbbra is az angol csapat az elsőszámú favorit a csoportunkban. Jól állunk a BL-ben és a bajnokságban egyaránt, ám még semmit sem értünk el” – mondta a 2:0-ás győzelem után a nyáron a Sturm Graztól érkezett légiós. (mti, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?